Gerecycled hout creatief gebruiken voor fantastische kerstdecoraties voor in het hele huis

door Natasja

12 December 2021

Gerecycled hout creatief gebruiken voor fantastische kerstdecoraties voor in het hele huis
Advertisement

Het gebruik van hout in woninginrichting is een trefzekere manier om een gezellige sfeer te creëren: dit materiaal straalt warmte uit en is geschikt voor zowel traditionele als meer moderne en avant-gardistische projecten. We gebruiken het ook veel bij DIY en creatieve werkjes, dus er is zeker geen tekort aan ideeën voor projecten tijdens de drukste tijd voor dit soort knutselwerkjes - kerst.

Alle soorten hout kunnen worden gebruikt om het huis te versieren voor de feestdagen, en als je wilt dat je versieringen een rustieke uitstraling hebben, kun je stukken gerecycled hout op vele creatieve manieren gebruiken, zoals hieronder wordt getoond.

Advertisement

Een sneeuwvlok om op te hangen waar je maar wilt: je kunt hem in de natuurlijke kleur van het hout laten of kiezen voor een speciale impregnering, maar hij zou ook zeker mooi zijn als hij wit was geschilderd of met lichtjes was bedekt.

Advertisement

Als je al een paar oude luiken gebruikt voor rustieke decoraties gedurende de rest van het jaar, of als je ze gemakkelijk kunt vinden, dan is hier een idee om ze met kerst te gebruiken.

Heel eenvoudige houten plankjes van welke soort dan ook kunnen eenvoudig beschilderd worden om er als cadeauverpakkingen uit te zien; ze zullen geweldig staan op een plank of misschien wel aan de voet van de boom tussen de echte cadeautjes!

Veel stukken hout samengevoegd in een grote plank, vervolgens uitgesneden om de vorm van een ster te krijgen: het is een eenvoudig om te doen maar het resultaat is superleuk.

Vind je dit rendier van gerecycled hout niet geweldig?

Advertisement

Pallets en nog veel meer: voor een bord dat de vreugde van Kerstmis uitdrukt, kun je elke houtsoort gebruiken die je kunt vinden, het belangrijkste is altijd dat je het oppervlak goed schuurt om het veiliger te maken.

Luiken zijn veel veelzijdiger dan je denkt: ze kunnen zelfs een sneeuwpop worden!

Advertisement

Gerecyclede houten kathedralen: je kunt niet alleen witte verf gebruiken, maar ook die delen eruit halen en van achteren verlicht papier gebruiken voor de glas-in-loodramen!

remodelaholic.com

remodelaholic.com

Drie-dimensionale houten bomen met een mooie geometrische vorm.

Advertisement

Oude houten boomstammen, ontschorst en gebruikt voor een tafeldecoraties dat ook mooi zou staan op een paar planken.

thepondsfarmhouse.com

thepondsfarmhouse.com

Je kunt zelfs de kerstboom zelf van houten planken maken!

Zin om je eigen kerstdecoraties te maken?

Advertisement