Kerstversieringen: laat je inspireren door een aantal leuke ideeën om je huis tijdens de feestdagen te decoreren

door Natasja

22 November 2021

Kerstversieringen: laat je inspireren door een aantal leuke ideeën om je huis tijdens de feestdagen te decoreren
Advertisement

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin zelfs degenen die gewoonlijk niet de tijd of zin hebben om hun huis te versieren om andere festiviteiten te vieren, een extra inspanning doen om het mooier te maken. Dat maakt ook deel uit van de speciale sfeer van deze feestdagen, en de gelegenheid die iedereen motiveert om de extra inspanning te leveren zijn lunches en diners met familie en vrienden. Wanneer je de tafel dekt met alles wat je nodig hebt, kan een tafeldecoratie niet ontbreken, ook al is het heel eenvoudig en symbolisch.

Hier zijn enkele van de dingen die je kunt gebruiken om de tafel met kerst te versieren.

Advertisement

Als je een houten plank hebt (ook als die gebruikt worden om te knutselen), maak die dan op tijd klaar door hem op te schuren en te polijsten met een of ander product: het wordt de perfecte steun voor met een paar gebaren gemaakte schilderachtige en eenvoudige tafeldecoraties. Het erop zetten en afnemen gaat snel, en als je wilt kun je het ook verfraaien met sjablonen, maar het is ook heel mooi naturaal, met potjes, fruit, takken en elke andere versiering die je erop wilt zetten.

Advertisement

Kleiner maar toch heel mooi: dit idee is geschikt voor ronde tafels (of je kunt meerdere tafeldecoraties maken voor een lange tafel), en bestaat alleen uit het gebruik van een houten schijf (bij gebrek daaraan, een mooie snijplank), met takken, bloemen en een vaas met een kaars en bessen erop.

Nog minder omvangrijk kan een taartstandaard zijn. In hout als je de voorkeur geeft aan een rustieke stijl, maar ook metaal voor iets klassiekers of glas voor een geraffineerde en moderne oplossing.

Deze meer in het oog springende schikking is geschikt voor grotere gelegenheden en vergt een beetje voorbereiding: neem drie manden van dezelfde vorm maar van verschillende afmetingen, zodat je ze op elkaar kunt stapelen en een fonteineffect kunt creëren. Je moet een bloemistensponsje gebruiken dat je vooraf in water hebt gedrenkt (het kan uren duren om het goed te laten doordrenken) en daarna kun je alle takken gebruiken die je maar wilt.

Een stoffen loper kan worden versierd met dennen- en sparrentakken en veel extra grote decoraties zoals deze.

Advertisement

Een tafeldecoratie voor de salontafel in de woonkamer: vul gewoon een dienblad met kerstballen, kaarsen en misschien wat groene bladeren.

Een perfecte combinatie van rustiek en modern.

Advertisement

Hetzelfde idee, maar zonder de takjes: de lichtgevende cirkels zijn versierd met kerstballen.

Een rode tafeldecoratie, met Amaryllisbollen temidden van vele kerstboomversieringen.

Advertisement

Flessen: dit zijn knutselwerkjes die je het ene jaar kunt klaarmaken en de daaropvolgende jaren kunt hergebruiken. Verf en glitter is alles wat nodig is.

Verbind de flessen met letters die aan hun hals hangen om gelukgevende teksten te vormen.

Advertisement

Wat dacht je van het creëren van een soort sneeuwlandschap met witte kunstbomen, kaarsen en wat witte decoratieve sneeuw?

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement