Leer hoe je voor de kerstversieringen een sneeuwpop kan maken die nooit zal smelten

door Natasja

19 November 2021

Leer hoe je voor de kerstversieringen een sneeuwpop kan maken die nooit zal smelten
Advertisement

Een van de populairste versieringen voor klein en groot met Kerstmis zijn ongetwijfeld sneeuwpoppen: ze hebben iets magisch en zijn erg leuk om te maken. Maar wat doe je als er geen sneeuw is om sneeuwpoppen te vormen, of als ze smelten een paar uur nadat je ze zorgvuldig hebt gecreëerd? Er zijn manieren om hun vormen na te maken met materialen die niet zo gemakkelijk op dezelfde manier zullen eindigen.

Om de perfecte vorm van de sneeuwballen te creëren die het lichaam van de sneeuwpoppen vormen, kun je ronde ballonnen van elke gewenste grootte gebruiken. Lees verder om te weten te komen wat je nog meer nodig hebt.

Advertisement

Het is een heel gemakkelijke en leuke techniek, dus je hebt nodig:

  • 2 of 3 ballonnen van verschillende grootte (of ook twee van dezelfde grootte als je dat liever wilt) om het lichaam en het hoofd van de pop te maken. Zorg ervoor dat het ballonnen zijn die, wanneer ze opgeblazen zijn, bolvormig zijn en niet langwerpig.
  • Een of twee bollen touw, bij voorkeur wit.
  • Vinyl lijm
  • Een penseel
  • Plakband of hete lijm
  • Versieringen en lichtjes voor je sneeuwpop

 

Advertisement

Blaas de ballonnen op en leg ze op elkaar om te zien hoe je je pop wilt vormen. Er zijn twee manieren om verder te gaan:

  •  Je kunt de ballonnen al op elkaar leggen, ze met plakband vastzetten zodat ze niet verschuiven en ze dan met het touw bekleden, of
  • Bekleed eerst elke ballon met touw en voeg dan de ballen touw samen met lijm.

Welke techniek je ook verkiest, neem een kom (of ook een aluminium wegwerpbakje) en giet er vinyl lijm in, enigszins verdund met water om het gemakkelijk uit te strijken met een penseel. Maak het touw goed nat in deze verdunde lijm en rol het dan rondom de ballonnen, waarbij je erop let het niet te strak aan te spannen zodat de ballonnen niet kapot gaan.

In principe moet je zoveel mogelijk delen van de ballonnen bedekken en dan wachten tot de lijm stijf is, zodat de ballen hol en stijf zijn. Om ervoor te zorgen dat het goed stijf is, breng je na het omwikkelen van de ballonnen de overgebleven lijm met een penseel op het touw aan. Dit zal helpen om het witter te maken en als je het nog steeds donkerder ziet, maak je dan geen zorgen, je kunt altijd aan het einde nog verf gebruiken, eventueel ook sprayverf.

Als je besloten hebt de sneeuwpop van tevoren met plakband in elkaar te zetten, hoef je, zodra het touw droog is, alleen nog maar de ballonnen te laten knappen en is de sneeuwpopvorm al compleet. Anders moet je de ballonnen in elke touwbal laten knappen en dan de afzonderlijke ballen aan elkaar lijmen. Verf ze daarna eventueel wit.

Sommige mensen gebruiken ook twee andere ballen voor de armen.

Als de sneeuwpop klaar is, versier hem dan met een muts, sjaal, knopen voor de ogen en een oranje papieren kegel voor de neus. Maar vergeet niet dat ze nog magischer worden als je er ledlichtjessnoeren insteekt!

Je kunt ook takjes voor de armen gebruiken, zodat ze er net als sneeuwpoppen die met sneeuw worden gemaakt, uitzien.

Zin om je eigen sneeuwpoppen te maken?

Advertisement