Gebruik dennenappels om betoverende shabby chic decoraties te maken en voeg een romantisch tintje toe aan je huis

door Natasja

17 November 2021

Gebruik dennenappels om betoverende shabby chic decoraties te maken en voeg een romantisch tintje toe aan je huis
Advertisement

Shabby chic decoraties zijn details die kamers voorzien van de romantische en tijdloze sfeer die typerend is voor deze inrichtingstrend. Dennenappels gebruiken om dit soort woondecoratie te maken betekent een natuurlijk element combineren met de materialen die vaak voor shabby chic-creaties worden gebruikt, zoals hout en oude voorwerpen, veel wit en zachte, delicate pastelkleuren, en eventueel ook kant en bescheidener stoffen.

Door alleen al binnen dit kleuren- en materialenpalet te blijven, is het mogelijk om van elk type decoratie een decoratie te maken die geschikt is voor de shabby chic stijl, zoals die je hieronder ziet.


Advertisement

Een van de mooiste manieren om dennenappels te gebruiken is om er driedimensionale houten bloemen van te maken: neem van elke dennenappel een kroon van schubben, zodat je "schijven" hebt die op bloemen lijken, en zet ze dan in elkaar om veel verschillende decoraties te maken. Ze zijn ook perfect voor bijvoorbeeld kransen en je kunt ze shabby chic maken door ze te beschilderen in zachte pastelkleuren, zoals deze, die verschillende grijstinten hebben met subtiele vleugjes roze, blauw en groen.

Advertisement

Katoen, linnen en eenvoudige stoffen die eruit zien alsof ze uit een ander tijdperk komen, zijn altijd welkom in deze stijl: combineer ze met dennenappels om iets sjofels maar ook delicaat rustieks te creëren, zoals deze slinger.

Een krans van dennenappels, een beetje in koel wit gekleurd, om de steun te versieren die met touw bedekt is, dat eveneens wit is. Het is een decoratie dat speciaal voor Kerstmis bedacht is, maar je zou het gemakkelijk de hele winter door kunnen gebruiken.

Touw en dennenappels aan oude geëmailleerde kannen in de keuken: het is een eenvoudig idee dat echt schattig is.

Een van de meest gebruikte voorwerpen in een shabby chic inrichting zijn lantaarns: of ze nu van hout of metaal zijn, met een kaars in het midden, of ook met lichtsnoeren als ze van glas zijn voorzien, ze worden romantische verlichtingen. En ook dennenappels passen er goed bij!

Advertisement

Dennenappels en kaarsen: houten kandelaars met een chippy afwerking geven de shabby touch.

In sommige tradities hebben dennenappels de symbolische betekenis van geluk, ze zijn een wens voor gezondheid en voorspoed: dus waarom ze niet gebruiken als decoratie, ook alleen, beschilderd met een verf die je mooi vindt? Naast wit en pastelkleuren kan ook een metallic afwerking een plaats krijgen in een shabby inrichting.

Advertisement

Een klein boompje van witte dennenappels die bijna op rozen lijken, omringd door keramische voorwerpen en wit smeedijzer wordt een integrerend deel van een shabby chic compositie.

Een wanddecoratie met hangende dennenappels en hout, alles wit geschilderd.

Advertisement

Spuit ze volop met dikke, witte verf en je hebt dennenappels om voor duizend decoraties te gebruiken.

Waarom maak je het idee van de traditionele kerstballen in de vorm van dennenappels niet na door kleine, taps toelopende kegels met witte of zilveren verf te beschilderen en ze aan een kroonluchter te hangen, eventueel met witte linten?

Heb je al zin om met dennenappels te decoreren?

Advertisement