Ontdek hoe je onaangename geuren uit schoenen kunt neutraliseren, ook met behulp van een paar sokken

door Natasja

17 November 2021

Ontdek hoe je onaangename geuren uit schoenen kunt neutraliseren, ook met behulp van een paar sokken
Advertisement

De schoenen die je elke dag vele uren draagt, geven onvermijdelijk onaangename geuren af wanneer je ze uittrekt: of het nu in de hal is of in de slaapkamer, wanneer je bij slecht weer geen gebruik kunt maken van een buitenruimte om ze een beetje te luchten en ze minder te laten stinken voordat je ze weer naar binnen haalt, moet je een andere middel gebruiken. Een kamer binnengaan met de stank van schoenen, vooral sportschoenen, is niet echt fijn.

Een snelle en gemakkelijke methode wanneer je geen kranten of geurzakjes bij de hand hebt, is het gebruik van een paar sokken, zout of baking soda. Lees verder en ontdek hoe je ze kunt gebruiken.


Advertisement
Creativo

Creativo

Neem een paar sokken die dun genoeg zijn, eventueel ook een paar oude, versleten sokken die je van plan was weg te gooien: hoe dunner ze zijn, hoe meer ze ademen, zodat ze beter werken als een doe-het-zelf-geurvreter.

Je kunt keukenzout gebruiken, grof of fijn, of ook bakingsoda of talkpoeder, en het proces spreekt voor zich: je moet sokken gebruiken in plaats van een stoffen zak.

Vul de sokken dan zo op dat ze nog dicht kunnen: als ze lang zijn, leg je er gewoon een knoop in, anders kun je de rand van de kortere sokken samen rollen (zoals sneakersokken) en die met een wasknijptang op zijn plaats te houden.

Je kunt deze middelen in de sokken doen, gebruik makend van het hygroscopisch vermogen van deze poeders, die vocht uit de schoenen absorberen en onaangename geuren na een tijdje neutraliseren, of je kunt de schoenen ook een beetje ontgeuren door een paar druppels van een etherische olie in de baking soda te doen (talkpoeder is van zichzelf al geurend, dus dat zou niet nodig zijn), zelfs 3 druppels zijn al genoeg.

Het is een snelle en eenvoudig middel dat niet eens je sokken beschadigt, dus probeer het! Als alternatief kun je ook krantenvellen (eventueel ook geparfumeerd met een paar druppels etherische olie) in de schoenen doen, of je kunt aardappelzetmeel of zelfs een beetje kattenbakvulling in de schoen strooien, dat je er uit kan laten vallen door een beetje op de schoenen te slaan voordat je ze aantrekt.Advertisement