Snelle en eenvoudige kerstdecoraties? Maak ze door hoge, smalle glazen vazen creatief te vullen

door Natasja

16 November 2021

Snelle en eenvoudige kerstdecoraties? Maak ze door hoge, smalle glazen vazen creatief te vullen
Advertisement

Soms hoef je niet vele uren te besteden aan het zoeken naar materialen en het in elkaar zetten ervan om indrukwekkende kerstdecoraties te maken: je kunt ook voorwerpen gebruiken die je thuis hebt en die je normaal op een andere manier gebruikt, zoals glazen vazen waarin je gewoonlijk bossen bloemen zet. De hoge, smalle, eenvoudige en doorzichtige cilinders worden de perfecte houders om er kerstdecoraties in te plaatsen, met de kerstballen die je in een doos in de bergkast bewaarde en eventueel dennenappels, takken en lichtsnoeren.

Laat je inspireren door onderstaande ideeën om snel decoraties klaar te maken voor op tafel, op enkele planken of ook op de vloer bij de open haard.

Advertisement

Een van de meest eenvoudige combinaties is deze vazen te vullen met enkele niet al te grote dennenappels en kerstboomversieringen.

Advertisement

Of gebruik slechts één soort dennenappel, maak een bedje van stro of raffia en voeg dan geleidelijk een reeks dunne ledlampjes toe.

De basis van de compositie zou ook kunnen worden gemaakt van een handvol groene naalden, als je toevallig wat dennentakken hebt liggen die je kunt gebruiken: zo ontstaat een mooi kleurverloop, met de kleine donkere en lichte dennenappels (eventueel ook kunstmatig gebleekt!).

Deze eenvoudige vazen zijn op hun mooist als je lagen van verschillende materialen en kleuren op elkaar maakt, dus bedenk welke vruchten, bessen, dennenappels je kunt gebruiken en hoe je ze kunt combineren om de opeenvolging van kleuren te maken die je het mooist vindt.

Een grotere vaas kan de houder worden voor een elegante schikking van eenvoudige droge takken, waaraan versieringen kunnen worden opgehangen op dezelfde manier als aan een kerstboom. Het toevoegen van dennenappels in de vaas is een manier om de vaas beter te decoreren en om de takken stabiel te houden en stabiliteit aan het geheel te geven.

Advertisement

Een minimaal maar zeer aangenaam idee: een eenvoudige basislaag (je kunt elk soort korrels gebruiken, ook decoratief en in metallic kleuren) en vervolgens een dennentak en een dennenappel, eventueel zelfs geverfd met een spuitbus.

Waarom tover je de vazen niet om in miniatuur winterdecoraties? Ze zullen eruit zien als vitrines met kunstboompjes erin.

Advertisement

Dit idee om ze als kaarsenhouders te gebruiken doet een beetje denken aan terrariums!

Ook alleen kerstballen met lichtsnoeren kunnen al meer dan genoeg zijn, en ze zien er nog specialer uit als ze tussen andere glazen vazen met andere inhoud worden geplaatst, misschien planten zoals orchideeën.

Advertisement

Een vaas met grotere ballen en takken en een andere met kleinere ballen: ook het gebruik van decoraties in dezelfde kleuren maar van verschillende grootte maakt de composities harmonieuzer.

Snel en eenvoudig: een vaas die op de grond kan worden gezet om in een paar stappen de kerstsfeer te creëren.

Advertisement

Een kleur in elke vaas: het lijken wel potten vol snoepjes!

Met een beetje plakband of misschien een druppel hete lijm, kun je een eenvoudige snoer van dunne ledlampjes eromheen wikkelen en zo heb je een eenvoudige, elegante decoratie.

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement