Gebruik stijlvolle oplossingen om je keuken efficiënt en smaakvol te verlichten

door Natasja

19 December 2021

Gebruik stijlvolle oplossingen om je keuken efficiënt en smaakvol te verlichten
Advertisement

Elke ruimte in huis heeft baat bij de juiste verlichting: het gaat er niet alleen om de ruimte 's avonds en 's nachts comfortabel te maken, maar het licht te gebruiken als decoratief en functioneel hulpmiddel. Het type apparatuur dat wordt gebruikt om te verlichten heeft een duidelijke esthetische waarde, maar afhankelijk van het model en het type lampen, en de verdeling van de verschillende lichtpunten in de ruimte, zijn lampen en soortgelijke accessoires essentiële elementen om elke ruimte leefbaar en comfortabel te maken.

In de keuken hebben ze de extra functie dat ze een directe lichtstraal op de aanrechten werpen, zodat je comfortabel kunt koken en alle taken kunt uitvoeren. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

In ultramoderne keukens met scherpe, geometrische minimalistische meubelen is een populaire oplossing voor verlichting ledlampjes die langs de profielen van de meubelen zelf lopen, zelfs de lagere profielen, waardoor bijna de illusie wordt gewekt dat ze op de vloer zweven.

Advertisement

Een andere uiterst veelzijdige oplossing, die vaak de basisvoorwaarde is voor het plafond van veel keukens, is de verdeling van veel spots in een plafond van gipsplaat, nog beter als je kunt beslissen welke van de verschillende verlichtingspunten naar behoefte moeten worden ingeschakeld.

De spots zijn ook erg handig aan het plafond van de nissen waarin de aanrechten zijn uitgesneden.

In meer klassieke en traditionele keukens, of die iets oudere keukens waar er alleen een lamp in het midden van het plafond was, is het toevoegen van lichtpunten essentieel. Een gemakkelijke en goedkope manier om dit te doen is wandlampen aan de muur te bevestigen, waarbij de lichtkegel rechtstreeks naar het aanrecht wijst.

Er kunnen vele modellen zijn, ook met uitschuifbare armen zoals veel wandlampen die ook boven nachtkastjes worden gebruikt.

Advertisement

Er is ook een veelheid aan verschillende plafondlampen, die ook essentiële stangen kunnen zijn met vaste spots of gericht kunnen worden waar je maar wilt.

Sinds enkele jaren wordt de voorkeur gegeven aan lampen voor aanrechten, met grote lampenkappen die van het plafond tot boven de werkbladen dalen.

Advertisement

Ze zijn ideaal voor kookeilanden in het midden van de keuken, waar er geen gevaar bestaat dat ze in de weg zitten wanneer je bij enkele wandkasten of planken aan de muur moet zijn.

Om deze reden worden lampen soms verlaagd door ze heel dicht bij het werkblad te brengen, zodat ze nog meer opvallen in de inrichting.

Advertisement

Een lijst van spots en een grote kroonluchter in antieke stijl in het midden: een ongewone combinatie die heel mooi staat.

Er is ook geen tekort aan ideeën om veel DIY lampen te maken, ook door oude voorwerpen te recyclen.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement