Kerst: versier de buitenkant van de ramen met creatieve en originele ideeën

door Natasja

14 November 2021

Kerst: versier de buitenkant van de ramen met creatieve en originele ideeën
Advertisement

Het delen van de feestvreugde is wat kerst zo speciaal maakt. Het is de tijd van het jaar waarin straten, huizen en gebouwen worden versierd met lichtjes en strikken, met sneeuwpoppen, sneeuwkristallen en vele andere symbolen van de meest magische feestdag voor veel mensen over de hele wereld. Zo kan ieder van ons bijdragen tot een onvergetelijke sfeer door de buitenkant van de huizen te versieren, inclusief de ramen.

Als je plantenbakken op de vensterbank hebt staan, zijn die perfect voor themacomposities, maar ook de ramen of zelfs de luiken kunnen worden versierd. Kijk eens naar de ideeën hieronder.


Advertisement

Groen en rood: takken van sparren, dennen en soortgelijke bomen en vervolgens rode bessen, echt of namaak, vormen de perfecte combinatie voor kerstcomposities.

Advertisement

Maar er is geen reden waarom je geen verschillende planten zou kunnen gebruiken, afhankelijk van de bomen en struiken die je in je tuin hebt: kijk eens hoe mooi deze magnoliatakken zijn tussen het andere gebladerte, met de dennenappels die tussen de bladeren liggen.

Als het mogelijk is, kun je een vensterbankcompositie 's avonds echt magisch maken door er lichtjes in te hangen. Misschien kun je zelfs een standaard invoegen om ze er omheen te wikkelen, zoals deze metalen cirkel.

Verschillende decoratieve elementen, zoals gerecyclede vintage voorwerpen, kunnen ook worden toegevoegd.

Of misschien vogelhuisjes, bij voorkeur in vergelijkbare kleuren om de uniformiteit te bewaren.

Advertisement

Een tijdloze versiering, al lang ontleend aan de Amerikaanse smaak, is de krans die voor de ramen hangt, passend bij de compositie op de vensterbank...

... Maar ook alleen voor de ramen hangend, met een groot bijpassend lint.

Advertisement

In het geval van huizen met meerdere verdiepingen volstaan eigenlijk eenvoudige kransen, eventueel met het typische rode lint.

Als de ramen openslaande luiken hebben in plaats van rolluiken, en je het uitzicht niet wilt belemmeren met de krans die op het glas rust, kun je ze aan de buitenkant aanbrengen.

Advertisement

Je kunt je ook uitleven met slingers die aan de buitenkant zijn gedrapeerd.

Als je extra grote kerstversieringen kunt vinden, zijn ze ook heel geschikt om als raamdecoratie te gebruiken.

Advertisement

En ze zijn ook perfect op de vensterbank!

Hoe zou jij je ramen willen versieren voor Kerstmis?

Advertisement