Verander elk tijdschrift of krant in een fantastische miniatuur kerstboom

door Natasja

11 November 2021

Verander elk tijdschrift of krant in een fantastische miniatuur kerstboom
Advertisement

Allerlei soorten tijdschriften en catalogi zijn het soort voorwerpen dat je na verloop van tijd in een hoek of lade van je huis vergeet, tot je beseft dat ze verouderd of achterhaald zijn en dat het dus tijd is om ze weg te gooien. Terwijl krantenpapier op vele andere manieren kan worden gebruikt, zijn de glanzende pagina's van tijdschriften of catalogi niet zo veelzijdig... Maar ze kunnen het perfecte materiaal blijken te zijn voor het maken van eenvoudige en schattige kerstversieringen.

Gewoon de pagina's op een bepaalde manier vouwen en elk tijdschrift, catalogus of zelfs oud boek kan een leuke kerstboom worden om als decoratieve accessoire tijdens de eindejaarsfestiviteiten te gebruiken. Lees verder en ontdek hoe.

Advertisement

De methode is heel eenvoudig: je vouwt elke afzonderlijke pagina tot een driehoek, zonder iets af te knippen of te scheuren. Open de omslag, neem de rechterbovenhoek van de eerste bladzijde en vouw deze naar het midden van het tijdschrift of boek, totdat een diagonale vouw ontstaat van de rechterbenedenhoek naar het midden in het tijdschrift, oplopend naar de linkerbovenhoek.

Vouw de flap van de overige pagina's naar binnen, zodat wanneer je het tijdschrift verticaal neerlegt, alle pagina's op dezelfde hoogte liggen.

Advertisement

Het resultaat is een driedimensionale kegel, die vervolgens naar wens kan worden versierd met touw, linten, strikjes of kleine slingers.

Je kunt er ook voor kiezen om elke bladzijde, als het wordt omgeslagen, een soort ronde kegel te laten vormen in plaats van met een rechte lijn te worden gevouwen, en elke aldus gevormde kegel zal aan de onderkant een puntige "snavel" hebben".

Dit is een nog snellere methode, die het best werkt met brochures of tijdschriften van slechts enkele bladzijden.

Wanneer je daarentegen dikke boeken, tijdschriften of catalogi met een hoge rug hebt, zul je dikke bomen met "takken" kunnen maken, en hoe hoger en smaller de pagina, hoe hoger en dunner de bomen zullen zijn.

Advertisement

Als je deze driedimensionale kegels hebt gemaakt, kun je besluiten ze te laten zoals ze zijn, met de kleuren van de gedrukte bladzijden, of je kunt ze met spuitverf kleuren zoals je wilt, en zoveel versieringen toevoegen als je wilt om ze op miniatuurkerstbomen te laten lijken.

Het is ook een leuk idee om de boom uit het open boek te laten komen, waardoor een miniatuurtafereel ontstaat.

Heb je al zin om je eigen papieren kerstbomen te maken?

Advertisement