Richt je woonkamer in met fantastische hangende consoles voor stijlvolle tv-wanden

door Natasja

16 December 2021

Richt je woonkamer in met fantastische hangende consoles voor stijlvolle tv-wanden
Advertisement

De televisies die we kopen zijn steeds meer dan alleen huishoudelijke apparaten: met hun grote schermen en smalle frames, hun geringere dikte en levendige kleuren, worden het prachtige meubelstukken. Deze kenmerken zorgen er ook voor dat je ze eerder aan de muur wilt hangen dan op het tv-meubel met onderstel laat rusten, net als schilderijen.

Op die manier lijken ze te zweven aan de muur, dus waarom zou je de inrichting van de multimediahoek niet compleet maken door ook van de tv-meubels hangende consoletafels te maken, waarbij de pennen of beugels waarmee ze aan de muur worden bevestigd, niet zichtbaar zijn? Dit type bevestiging is geschikt voor alle soorten planken en stellingen, zowel modern als rustiek, en zelfs voor DIY projecten. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Een plank iets breder dan de televisie en een nog lagere plank dat twee keer zo breed is: deze planken met hun scherpe geometrische lijnen tekenen zuivere vormen op de muur, en dan zijn alleen nog de essentiële apparaten nodig om de inrichting van een verfijnde multimediahoek te voltooien.

Advertisement

Een perfecte mix van natuur en hedendaags design bereikt door de combinatie van goed gepolijste natuurlijke houten elementen, een ruwe boomstam als kruk en het contrasterende gelakte en gepolijste wandmeubel.

Ook hier een combinatie van een gladde, houten plank met kastjes met wit, gelakte deurtjes, maar de twee componenten passen nog beter bijelkaar, en lopen over de lengte van de wand.

Nog een zeer mooie combinatie in een licht industriële stijl: de houten plank met laden waaraan de metalen open plank direct daaronder is opgehangen.

Een lange plank in klassieke stijl met een gebogen lijst die doet denken aan traditionele architecturale elementen die op een originele, moderne manier opnieuw werden toegepast.

Advertisement

Twee gelakte houten planken aan de uiteinden, verbonden door een dunne glazen plank in het midden: het is een eenvoudig idee met ultramoderne charme.

Er zijn ook genoeg ideeën om een volledig paneel te maken waarop de televisie kan worden gemonteerd, met handige planken om alles wat je nodig hebt op te bergen, en de stroomkabels blijven verborgen aan de achterkant. Modellen als deze worden ook nagebouwd door pallethout te recycleren.

Advertisement

De blinde houten kast met deurtjes in Venetiaanse stijl met een licht vintages tintje neemt de helft van de muur in beslag, maar de tv staat helemaal aan een kant, zodat er aan de andere kant ruimte overblijft voor de witte planken die bijna opgaan in de muur.

Een blinde meubeloplossing kan het idee zijn om een moeilijke ruimte, zoals een hoek van een kamer, op een originele en moderne manier in te richten, zonder overbodige rommel.

Vind je deze multimediawanden met blinde meubelen mooi?

Advertisement