Hou de houten fruitkisten apart: ze zijn geweldig als kerstversiering!

door Natasja

08 November 2021

Hou de houten fruitkisten apart: ze zijn geweldig als kerstversiering!
Advertisement

Houten kisten zijn altijd een van de populairste materialen voor knutselwerkjes: het is gemakkelijk om hun vorm en stevigheid te gebruiken voor een groot aantal projecten, van eenvoudige accessoires en decoraties tot meubels. Hun veelzijdigheid komt ook tot uiting wanneer het gaat om kerstversiering: er zijn vele manieren waarop deze houders kunnen worden gerecycled om het huis te versieren met heel veel kerstsymbolen.

Voor groene composities, op de grond of in het midden van de tafel, een soort stillevens gemaakt van voorwerpen die de typische feestelijke sfeer creëren, schotels voor kerstbomen en nog veel meer: laat je inspireren door de onderstaande ideeën voor het gebruik van houten kisten in de feestdecoraties.

Advertisement

Houten boompjes en een paar groene takken: een gemakkelijke en smaakvolle decoratie om op een tafel of consoletafel bij de ingang te zetten, maar ook op de vloer, misschien bij de open haard. In plaats van houten boompjes kun je ook kunstboompjes, knuffeldieren of kerstfiguurtjes gebruiken.

Advertisement

Lantaarns met kaarsen en wat groene versieringen die doen denken aan sparrentakken: rustiek, eenvoudig maar verfijnd.

Zilveren schaatsen: ze doen denken aan die literaire klassieker, nietwaar? Ze zijn een iets minder voor de hand liggend item om in de kerstversiering op te nemen en ze staan geweldig!

Een kist met nog teksten erop, dat er vintage uitziet, leent zich uitstekend als tafelstuk, dat ook kan worden gebruikt op verschillende meubels in huis, ook gevuld met alleen kaarsen en groene takken.

Voor een kleine boom, is de kist een perfecte pothouder.

Advertisement

En het staat ook mooi op een tafel, vooral in een rustiek en toch moderne inrichting als dit.

Veel stof en verder afgesneden takken en planten, ook met bessen. Voeg een lichtsnoer op batterijen toe en je hebt een heel mooie decoratie voor op de vloer bij de open haard.

Advertisement

Als je zelf een houten kist wilt maken om als tafelstuk te gebruiken, kun je dat ook met doe-het-zelven doen.

Een heleboel kisten van hetzelfde ontwerp maar van een iets andere grootte, op elkaar gestapeld om een driehoek te vormen: dit is een alternatieve, ruimtebesparende en beslist creatieve kerstboom.

Advertisement

Gebruik ze ook als achtergrond voor decoraties die kersttaferelen nabootsen.

... Ze zijn in feite perfect als "podium" voor een kerststal die anders is dan anders.

Advertisement

Had je ooit gedacht dat een houten kist een schattige sneeuwpop kon worden?

Dit was eerst een flessenkrat, maar op deze manier omgedraaid is het perfect om kerstboomversieringen op een originele manier uit te stallen!

Hoe zou jij houten kratten gebruiken voor je kerstversiering?

Advertisement