Laat je inspireren door veel verschillende ideeën om de voordeur met Kerst te versieren

door Natasja

04 November 2021

Laat je inspireren door veel verschillende ideeën om de voordeur met Kerst te versieren
Advertisement

Kerstmis is een van de tijden van het jaar waarin zelfs degenen die gewoonlijk hun huis niet versieren met seizoensgebonden decoraties, uiteindelijk het huis vullen met vele symbolen van dit feest, en een van de plaatsen die bijna altijd met een of andere decoratie wordt versierd, is het entree van het huis.

Kransen zijn het populairste idee, en verder zijn er nog slingers, kleine boompjes die voor de deur worden geplaatst, maar dat is nog niet alles: kerstversieringen, van de meest traditionele tot de meest creatieve en moderne, kunnen echt heel veel zijn!

Advertisement

Er zijn takken van naaldbomen, ook kunsttakken, die als slingers rond de deur kunnen worden geplaatst. Ze zien er nog mooier uit als ze worden verweven met lichtsnoeren, zodat ze ook 's avonds decoratief kunnen zijn. Kleine kerstboompjes kunnen ook bij de deur worden geplaatst. In dit geval worden ze in houten kistjes gezet voor een rustiek ontwerp.

Advertisement

Een op elkaar afgestemde decoratieset: van de slinger tot de krans, de kleine boompjes buiten en de grotere binnen: de versieringen zijn hetzelfde op alle verschillende elementen, met een kleurenpalet dat ook perfect bij de muur en de lantaarns past!

In plaats van boompjes kun je ook composities van groene takken en rode bessen maken, die je in verschillende plantenbakken voor de deur kunt zetten.

Manden, planten, lantaarns en vervolgens de slinger en twee kransen, één voor elke deur: een tijdloze versiering met alle charme van de kersttraditie.

Niet alleen perfecte symmetrieën: slingers die slechts op één kant van de deur rusten en niet-identieke composities aan de zijkanten van het entree zijn ook erg mooi.

Advertisement

En ook hiermee kun je overdrijven met echt rijkelijk gedetailleerde slingers en typische kerstkleuren.

Eenvoudiger maar toch erg mooi om te zien: de letters die het woord "Joy" op de deur vormen, in dit geval gemaakt op stof die in borduurringen gespannen is. Maar je kunt je uitleven met een grote verscheidenheid van technieken om een decoratie als deze na te maken.

Advertisement

En als je iets grappigers wilt, iets wat kinderen leuk zullen vinden, kun je de deuren zelf in kerstfiguren veranderen, zoals het rendier met de rode neus...

... Of een leuke sneeuwpop.

Advertisement

En als je van de Grinch houdt, kan je dit idee kopiëren!

Notenkrakers, geïnspireerd op een van de klassieke kerstverhalen, hebben ook altijd hun charme.

Advertisement

Heel eenvoudig en zeer mooi om te zien, de deur met een groot lint en een strik in een geschenkverpakking veranderen.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement