Shabby chic kransen om je huis te versieren: vind de krans die bij je past tussen de vele vintage elegante ideeën

door Natasja

05 November 2021

Shabby chic kransen om je huis te versieren: vind de krans die bij je past tussen de vele vintage elegante ideeën
Advertisement

Door de tijd versleten voorwerpen, materialen die de tekenen van de jaren vertonen, details gered van andere weggegooide werkjes: dit zijn de belangrijkste elementen die omgevormd worden tot nieuwe inrichtingsaccessoires in een shabby chic inrichting, verfijnd door romantische en delicate elementen zoals parels, bloemen en pastelkleuren.

Het is een filosofie die op van alles en nog wat kan worden toegepast, zoals accessoires of zelfs meubels met een vintage look die een erfenis uit een voorbij en geïdealiseerd tijdperk lijken te zijn. Dit kan ook worden toegepast bij het maken van een van de meest veelzijdige doe-het-zelf decoraties, de krans. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

De gemakkelijkste en snelste manier om de ronde steunen van polystyreen te maken is ze te bedekken met touw, wol of linten. Als de basis eenmaal is gelegd, kunnen er met verschillende technieken strikken, kant en bloemen aan worden toegevoegd.

Advertisement

Voor een opvallender en rijker versiering kun je ook verschillende juwelen en sieraden gebruiken, met een grote satijnen strik in het midden. De basisbekleding is eveneens van wit satijn, zodat de fonkeling van de edelstenen goed tot het recht komt.

Iets origineler is het idee om twee kransen samen te voegen, de een in de ander, en het met bloemen versierde deel zo te gebruiken dat het beide kransen bedekt.

Verzamel alle strikken, kanten onderzetters, kant, veters, tuleversieringen, parelsnoeren, linten en stoffen bloemen: samen vormen ze altijd perfecte combinaties voor een shabby chic stijl.

Een hartvormige krans, zonder satijnen en glinsterende details, maar toch heel romantisch.

Advertisement

Heel veel kant: deze met parels versierde krans is vol met details.

Delen van een theeservies, maar ook bloemen, oude sleutels en kant werden op een houten steun gelijmd. Deze keer is de krans niet om aan deuren of ramen te hangen, maar om als kussenversiering te gebruiken!

Advertisement

Kunstbloemen, of misschien gedroogde bloemen, zijn een ander soort decoratie die vaak erg mooi past bij deze creaties.

Deze delicate, pluizige krans is gemaakt van gerecyclede restjes trouwjurk! Zou jij je trouwjurk op een soortgelijke manier kunnen recyclen?

Advertisement

Veren en bloemen: het is echt een elegantie uit een ander tijdperk.

Tule en stras, met een veerbloem: eenvoudig maar met grote impact.

Advertisement

Een iets rustieker keuze, dit hart gemaakt van ineengestrengelde takken in de vorm van een hart.

Welke krans vind jij het mooist?

Advertisement