Op zoek naar creatieve doe-het-zelf projecten? Laat je inspireren door deze ideeën!

door Natasja

05 November 2021

Op zoek naar creatieve doe-het-zelf projecten? Laat je inspireren door deze ideeën!
Advertisement

Met doe-het-zelven iets maken is een zeer bevredigende bezigheid, zowel bij het maken ervan als wanneer je geniet van het resultaat van je inspanningen. Wie is er niet trots op een met de hand gemaakte creatie in huis of tuin? Het is ook een manier om je huis echt je eigen smaak te laten weerspiegelen. Er zijn talloze soorten accessoires, versieringen of hulpmiddelen die met doe-het-zelven kunnen worden gemaakt, afhankelijk van de gebruikte materialen en technieken.

Hout dat gesneden kan worden, ijzer dat kan worden gelast, natuurlijke voorwerpen die creatief kunnen worden verwerkt in meubels of zelfs worden gebruikt om sieraden te maken. Laat je inspireren door de projecten hieronder.

Advertisement

Als je een boom moet omhakken, zoek dan online naar projecten om een totempaal te maken (min of meer gemakkelijk te bewerken, afhankelijk van je vaardigheden) van het stuk stam dat aan de grond verankerd blijft.

Advertisement

Er zijn werkelijk talloze ideeën, en ze zijn veel ongebruikelijker dan veel andere oplossingen. Meer... magisch!

Als je altijd al geïntrigeerd bent geweest door het idee om kunst te maken met behulp van een lasapparaat, zijn er genoeg kleine projecten om mee te beginnen. Hoefijzers, bijvoorbeeld, zijn een zeer veelzijdig materiaal.

Een houder voor allerlei spullen of pennenhouder gemaakt van oude sleutels: een echt artistieke vorm van recycling.

Er zijn ook winkels die smeedijzeren onderdelen in alle vormen verkopen: je kunt er een vinden bij je in de buurt, een bord of decoratie ontwerpen die je ergens wilt ophangen, en erheen gaan om alles te vinden wat je nodig hebt.

Advertisement

Op het strand mag je geen zand, schelpen of hout verzamelen, maar wel stukjes glas die door de golven zijn bewerkt. Met soldeerbouten die speciaal voor juwelen of ander precisiewerk zijn ontworpen, kun je er gepersonaliseerde sieraden van maken.

Als je daarentegen gefascineerd bent door het idee om bloemen te bewaren en er sieraden van te maken, dan moet je hars gebruiken.

Advertisement

Elk jaar verliezen dieren zoals herten hun gewei, dat er afvalt en in het bos op de grond blijft liggen. Ze zijn perfect voor verschillende rustieke decoraties, ook als wandhouder of kapstok.

Kijk eens naar deze mooie compositie met bloemen en lantaarns.

Advertisement

Of deze echt originele kaarsenhouders.

Heb je een tuin? Maak vogelhuisjes, een natuurlijke manier om hen bescherming te bieden en de biodiversiteit te bevorderen, en er zijn genoeg modellen om te proberen, waaronder enkele zeer grappige zoals deze nep-bewakingscamera.

Advertisement

Wil je een vuurpot in het midden van de tuin? Voor een rudimentaire zijn zelfs stenen genoeg.

Welke van de bovenstaande zou je volgende doe-het-zelf project kunnen zijn?

Advertisement