Wil je in huis een garderobekast plaatsen of een dressing creëren? Laat je inspireren door ideeën die aan alle behoeften voldoen

door Natasja

06 November 2021

Wil je in huis een garderobekast plaatsen of een dressing creëren? Laat je inspireren door ideeën die aan alle behoeften voldoen
Advertisement

In elk huis is er behoefte aan een kast waar je al je kleren en accessoires op een zo ordelijk en rationeel mogelijke manier op kan bergen, en soms is het kiezen van het juiste model niet zo eenvoudig. Er is een groeiende wens om - ook - open oplossingen te benutten, of misschien om een ruimte te creëren dat als dressing kan worden gebruikt. Tenslotte zijn er in de ruimste woningen hele kamers die uitgroeien tot fantastische inloopkasten.

Hieronder bieden we een reeks verschillende opstellingen, geschikt voor verschillende behoeften, van de meest compacte tot die uitgerust met alle comfort. Laat je inspireren door deze ideeën.

Advertisement

Een hoek van de kamer met ladekasten, een plank over de hele lengte van de beschikbare muur en een stevige metalen stang eronder. Het is een dynamische en moderne oplossing, een van die open elementen die praktisch zijn in het gebruik, ook al vereisen ze veel zorg om de ruimte schoon en stofvrij te houden.

Advertisement

Veel kleren en accessoires in een kleine ruimte: ze omlijsten uiteindelijk de hele muur rond het raam, en richten zo zichzelf in. Het is een gemakkelijk idee en geschikt voor huizen waar niet genoeg ruimte is om al te veel meubels te plaatsen of waar je misschien maar voor korte perioden verblijft.

Een kledingrek op een wieltjes, het beste alternatief voor de bekende stoel die alle gebruikte of op te bergen kleding verzamelt. En vervolgens houders voor de schoenen die in dat seizoen het meest worden gedragen en een plank voor accessoires: het is opgeruimd en luchtig en kan met een gordijn aan het oog worden onttrokken om de kamer te decoreren.

Soms kan een hele kleine ruimte je ontmoedigen, maar zelfs daar kun je orde scheppen door alle beschikbare ruimte te benutten met planken en houdes, en verder haken en zakken om op te hangen.

Een open meubel dat enigszins doet denken aan garageplanken, maar dan gemaakt van licht hout: als je van oplossingen in Scandinavische stijl met een minimalistische smaak houdt, is deze kast perfect.

Advertisement

Een grote open kast, op een hele wand geplaatst: metalen buizen zijn populair en eenvoudig te installeren.

De standaard inloopkast: hij is niet erg groot en meestal tegen één muur opgesteld. Het neemt ruimte in beslag, maar het betekent ook dat er geen grote omvangrijke kledingkast in de kamer staat, en het is soms de meest efficiënte manier van inrichten.

Advertisement

Wat eruitziet als een boekenkast of een buffetkast kan ook worden gebruikt als kledingkast. Glazen deuren waardoor je naar binnen kunt gluren, zijn geen probleem als de kast zich in een privé-gedeelte van het huis bevindt.

Een mooi idee voor een kamer met alles erop en eraan: twee wanden ingericht met elegante kasten in klassieke stijl, en een kaptafel voor het raam.

Advertisement

Als er meer ruimte is, kan ook een groot ladekast in het midden worden geplaatst, zoals bij kookeilanden in de keuken.

Maar ook in kleine ruimtes kan je ruimte vinden voor alles wat je nodig hebt.

Advertisement

En om de kamer vrolijker en kleurrijker te maken, kun je behang gebruiken dat op de achtergrond te zien is.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement