Test je creativiteit door schattige kerstversieringen te maken met dennenappels

door Natasja

03 November 2021

Test je creativiteit door schattige kerstversieringen te maken met dennenappels
Advertisement

Elk jaar met Kerstmis versieren we het huis graag met veel verschillende decoraties, verspreid door alle kamers, die de unieke sfeer van deze tijd van het jaar creëren. Het is ook een tijd voor handgemaakte versieringen, en een van de populairste materialen voor welke versieringen dan ook zijn dennenappels, in alle mogelijke maten en vormen.

Dennenappels kunnen worden gebruikt om versieringen te maken om aan bomen te hangen of als decoratieve slingers te gebruiken, maar ook om creaties te maken voor gebruik als tafelstukken en decoratieve accessoires. Ze zijn ook ideaal om creatief te knutselen met kinderen, om schattige diertjes te maken. Kijk eens naar de ideeën hieronder.


Advertisement

Een sterk stuk touw, een mooie strik en elke dennenappel wordt een natuurlijke en elegante versiering voor in de kerstboom.

Advertisement

Ze kunnen met verf worden gepersonaliseerd: zowel door ze alleen aan de uiteinden te beschilderen, met om het even welke kleur, als door ze helemaal te bedekken met een laag verf, eventueel metaalkleurig, met spuitbussen.

tinyme.com

tinyme.com

De kleinere zijn perfect voor hangende versieringen, zoals deze kettingen voor ramen, of ook als slingers die horizontaal worden opgehangen.

Als je de schubben één voor één scheidt, kun je ze als vlokken gebruiken om elke versiering te maken die je maar wilt, zoals deze ster waarbij elk stuk op een kartonnen knipsel is gelijmd (dun triplex zou ook prima zijn, of zelfs vilt of foamrubber).

En wat te denken van het idee om van de dennenappels zelf kerstbomen te maken? Het is gemakkelijk en leuk: perfect voor cadeau-ideeën of versieringen die leuke tafelstukken kunnen worden.

Advertisement

Je kunt van alles gebruiken om ze te beschilderen en te versieren: parels, minipompons, belletjes... Laat je fantasie de vrije loop!

Wit geverfd en bedekt met een kerstmuts, zo worden de dennenappels een baard!

Advertisement

Een paar pinguïns gemaakt van eenvoudige dennenappels: een leuk project voor kinderen.

Knip een paar vormen uit vilt of foamrubber en gebruik vervolgens het hete lijmpistool om een schattige vos te maken.

Advertisement

Het namaken van dergelijke muizen vergt iets meer werk, maar je zult versieringen verkrijgen die je lang kunt bewaren!

Zou het ook niet leuk zijn om miniatuurskiërs te hebben zoals deze sneeuwpoppen die bijvoorbeeld over de trapleuningen naar beneden glijden?

Hoe gebruik jij dennenappels als kerstversiering?

Advertisement