Wees vindingrijk om populaire ruimtebesparende oplossingen ook in jouw huis te benutten

door Natasja

03 November 2021

Wees vindingrijk om populaire ruimtebesparende oplossingen ook in jouw huis te benutten
Advertisement

Wanneer de meubels, rekken en kasten al vol staan met voorwerpen en je niet meer weet wat je moet doen met alle andere accessoires en gebruiksvoorwerpen die je in elke kamer nodig hebt, komt het moment om elke ruimte te reorganiseren. Naast het maken van een weloverwogen selectie en het eventueel wegdoen van alles wat ruimte inneemt maar niet echt essentieel voor je is, kun je ook kijken naar alle vrije oppervlakken en interne volumes van meubels die nog niet volledig zijn benut.

Er zijn veel inspirerende ideeën op internet te vinden, en hier volgen enkele van de populairste die een kamer echt kunnen transformeren en weer volledig leefbaar kunnen maken.

Advertisement

Deze wandbeugels decoreren eenvoudig en bieden tegelijkertijd een echt houvast voor allerlei voorwerpen in elke kamer. Je kunt ze ook aanpassen door de houten planken te verven zoals je wenst.

Advertisement

Heb je een kast of voorraadkast waarin je veel voedsel in blik moet stoppen, of misschien producten in blikken voor doe-het-zelfklussen, of ook dierenvoedsel? Een dergelijk rek houdt ze netjes en klaar voor gebruik.

Zoek de beste oplossing om alle ruimte onder de spoelbak handig te gebruiken: het zal gemakkelijker zijn om te vinden wat je zoekt en ook om schoon te maken.

Geen ruimte voor een kledingkast? Waarom geen compacte kleerkast maken die tegelijk als zitje rond een raam fungeert? Modulaire open elementen kunnen ook worden gebruikt.

De kracht van klittenband: ook de binnenwanden van meubels worden een te benutte ruimte.

Advertisement

Een lade als oplaadstation: geen apparaten meer op onhandige plaatsen of in wankel evenwicht.

Elke trede is een lade: de ideale opbergruimte voor alle voorwerpen die je niet vaak gebruikt, reserveonderdelen, gebruiksaanwijzingen en duizend andere spullen.

Advertisement

Een geperforeerd paneel dat helpt om schoonmaakmateriaal netjes, compact en efficiënt te houden, achter een deur of in een kast.

En een dergelijke schuifarm zou ook erg handig zijn.

Advertisement

Nachtkastjes: als je de essentiële look wilt behouden, en vooral geen extra moeite wilt hoeven doen om de vloer schoon te maken, nemen eenvoudige planken zoals deze open exemplaren niet te veel plaats in op de muur, maar bieden wel ruimte om alles op te zetten.

Hetzelfde kan gezegd worden van blinde wandplanken, zeker als ze stijlvol beschilderd zijn zoals deze.

Advertisement

Voor de vele spullen in de garage of in de kamer waar je je creatieve knutselwerk doet, is een op maat gemaakt rek als deze een redder in nood.

Wat zijn jouw favoriete ruimtebesparende oplossingen?

Advertisement