Wil je orde scheppen en ruimte creëren in de keuken? Probeer de meest populaire inrichtingsoplossingen

door Natasja

02 November 2021

Wil je orde scheppen en ruimte creëren in de keuken? Probeer de meest populaire inrichtingsoplossingen
Advertisement

Hoe meer een ruimte wordt bewoond, hoe meer deze zich vult met voorwerpen en accessoires, en in het geval van de keuken, als deze klein is of als er veel mensen in het huis wonen, dan wordt het noodzakelijk om mogelijke oplossingen te bestuderen om elke beschikbare ruimte tot in het kleinste detail te benutten. Ze zullen verschillen naargelang de opstelling van het meubilair en het soort voorwerpen en producten die moeten worden opgeborgen : sommige moeten worden verborgen om te worden gebruikt wanneer dat nodig is, terwijl andere altijd klaar moeten zijn voor gebruik.

Afhankelijk van de behoeften zijn er dus verschillende ideeën die van pas komen om de keuken helemaal naar je zin te maken, en hieronder vind je een selectie van de ideeën die steevast het populairst zijn.

Advertisement

Geperforeerde panelen: ze kunnen in grootte worden aangepast aan elk beschikbaar gedeelte van de muur, maar ze kunnen ook aan de buitenkant van een kast worden geplaatst om voor van alles een plekje te vinden. Bedenk dat ze in elke kleur kunnen worden geverfd zodat ze echt bij de rest van het meubilair passen.

Advertisement

Uitschuifbare rekken: verticale elementen met kleine planken die kunnen worden gevuld met potjes, kruiden, klein keukengerei, klaar om te pakken wanneer nodig.

De capaciteit van rekken en planken, open of in meubelen kan gemakkelijk worden vergroot door er manden onder of bakken en afneembare legplanken boven te plaatsen.

En wat dacht je van een kleine hangmat voor het fruit of een aantal ongeopende voedselverpakkingen?

Waar je de voedselbakken ook bewaart, je kunt er nog veel meer bewaren als je de deksels scheidt en ze op grootte sorteert.

Advertisement

Een kleine ruimte die als bergruimte kan dienen: het kan een ruimte onder de trap zijn of ook een gedeelte van een meubel, of zelfs een al bestaande nis of ad hoc gecreëerd misschien met gipsplaten wanden. Als je alles wat je nodig hebt voor het schoonmaken, en eventueel ook diverse reserveonderdelen, netjes opbergt, zal de rest van de keuken er op magische wijze opgeruimder uitzien.

Heb je hoekkasten? Zoek naar de oplossing om ze ten volle te benutten en alles wat je erin opbergt er met gemak uit te kunnen trekken met behulp van de verschillende soorten uittrekbare schuifplanken.

Advertisement

Het is een oplossing waarmee je meubelvakken kunt vullen en alles wat je erin hebt gestopt meteen kunt terugvinden, zonder tijd te verliezen en met een goed gebruik van de beschikbare ruimte.

Je kunt ook haken of manden gebruiken of zelfs tijdschriftenhouders aan de binnenkant van kastdeuren om ruimte te vinden voor een groot aantal nuttige accessoires.

Advertisement

Er zijn ook veel verhoogde rekken te koop die de magnetrons perfect omlijsten, zodat je er iets bovenop of naast kunt zetten, maar zonder direct contact (altijd te vermijden bij deze apparaten). En er zijn ook genoeg ideeën om ze zelf te maken.

Een ruimte die niet altijd wordt benut, is de ruimte onder de kasten: er zijn tegenwoordig heel veel oplossingen om zeer nuttige lades te verstoppen, en waar er geen zijn, kunnen ze worden gemaakt!

Advertisement

Een open rek van enkele houten latten, net breed genoeg om er enkele flessen of andere producten op te plaatsen, zodat ook de deur kan worden gesloten.

Welke oplossingen zijn jouw favoriet om ruimte te creëren in de keuken?

Advertisement