Wil je je hond beschermen tegen de kou? Maak op maat gemaakte handgemaakte jassen

door Natasja

12 December 2021

Wil je je hond beschermen tegen de kou? Maak op maat gemaakte handgemaakte jassen
Advertisement

Er zijn honden die het, vooral naarmate ze ouder worden, steeds kouder hebben in de herfst en de winter, en misschien graag omringd worden door de warmte van een of andere oude deken. Om hen te helpen de temperaturen te trotseren die  tijdens deze seizoenen dalen, kun je ze aankleden met truien of jasjes die speciaal voor hen zijn ontworpen. Om een kledingstuk te hebben dat echt op maat is gemaakt, comfortabel is en in de juiste kleur, kan je ze het beste zelf maken.

Hieronder vind je een aantal handleidingen voor gebreide of gehaakte modellen die geschikt zijn voor honden van alle formaten, die je allemaal kan proberen te maken!

Advertisement

In principe lijken de verschillende hanleidingen die te vinden zijn qua vorm erg op elkaar: je maakt een echte hondentrui, met ruimte voor de nek en de voorpoten, terwijl de achterpoten altijd vrij blijven, net als de staart. Wanneer, zoals in dit geval, het einde eindigt zoals onze truien, d.w.z. met dezelfde lengte voor en achter (of liever, boven en onder, in het geval van honden), wordt bij vele methodes continu gebreid, d.w.z. in een cirkel.

Advertisement

Er zijn echter artikelen die gemakkelijker te maken zijn, omdat ze speciaal geschikt zijn voor beginners, of die ook kunnen worden gehaakt, waarbij een "plat" stuk wordt gemaakt dat vervolgens wordt genaaid in het gedeelte dat op de buik van de hond terecht zal komen, waarbij de naad niet zichtbaar zal zijn. En velen laten het jasje langer zijn op de rug en korter op de buik.

mariasbluecrayon.com

mariasbluecrayon.com

Deze zijn gehaakt, met half stokje en zijn vrij eenvoudige en snelle werkjes, altijd aan te passen aan de grootte van onze viervoetige vrienden.

Tutorial via mariasbluecrayon.com

Tutorial via mariasbluecrayon.com

Een op maat gemaakte jas, getailleerd en gevlecht op de rug: het is een heel mooi patroon en vereist iets meer ervaring. Je werkt namelijk ook met een stokje steek met een hoog reliëf aan de voor- en achterkant om een echt afgewerkt effect te creëren. In de link https://mariasbluecrayon.com/2019/09/cabledogsweater.html vind je meer instructies en ook een video.

Tutorial via hearthookhome.com

Tutorial via hearthookhome.com

Een nog ander model: de afwerking is vrij eenvoudig, en het bijzondere zit hem in het feit dat, met een deel dat op de buik afdaalt en door middel van knopen verbonden is met de zijkanten die op een zachte manier van de rug afdalen, het veel bewegingsvrijheid laat en zich gemakkelijker aanpast aan verschillende lichaamsbouw.

Advertisement
Tutorial via makeanddocrew.com

Tutorial via makeanddocrew.com

Een deftige trui met een geprofileerde revers: dit is echt een elegante jas om oudere honden tegen de kou te beschermen. Het blijft los rond de nek zodat het niet te veel ongemak veroorzaakt als de hond ook een halsband draagt. Ook deze is gehaakt, het heeft geen gaatjes voor de pootjes, maar gaat eromheen en wordt met knopen gesloten.

Advertisement