Plastic flessen weggooien? Ontdek hoe je er op een creatieve manier nuttige voorwerpen van kunt maken (+ VIDEO)

door Natasja

29 Oktober 2021

Plastic flessen weggooien? Ontdek hoe je er op een creatieve manier nuttige voorwerpen van kunt maken (+ VIDEO)
Advertisement

We gebruiken elke dag plastic flessen voor water en andere dranken, en er zijn veel andere producten die in dit soort verpakkingen zijn verpakt. Tenzij je een fles om de een of andere reden nodig hebt, gooi je ze zonder veel nadenken weg zodra hij leeg is, maar al die verpakkingen - zelfs de kleinste - kunnen creatief worden gerecycled.

Een beker, een tandenborstelhouder, een waterdichte houder voor geheugenkaartjes - ontdek enkele creatieve en nuttige dingen die je met plastic flessen kunt doen. Er is ook een video aan het einde om alle stappen te zien.

Advertisement

Waterdichte houder

Waterdichte houder

Creativo

Voor een klein geheugenkaartje, eventueel tabletten en pillen, of andere voorwerpen waarvan je niet wilt dat ze nat worden, kun je twee aan elkaar gelijmde flessendoppen gebruiken, met de gehele hals binnenin. Eerst vijl je de onderste rand zodat ze glad genoeg zijn en dan voeg je met hete lijm de twee helften samen: op die manier kun je de houder handig van beide kanten losschroeven en openen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Heb je een fles nodig waarvan de dop een tuit heeft om sauzen, crèmes of eventueel ook olie uit te schenken? Je kunt elke oude plastic fles gebruiken. Verwarm de dop voldoende om hem te vervormen en steek er een tandenstoker vanaf de onderkant in. Als het afgekoeld is, knip je het uiteinde af met een schaar en je hebt je doe-het-zelffles met schenktuit.

Creativo

Creativo

Trek de omtrek van een "T" op de fles, waarbij het horizontale gedeelte bovenaan een paar centimeter dik is en als een ring om de hele fles loopt. Knip vervolgens zo dat alleen de bodem van de fles met een strook plastic aan de ring verbonden blijft. Het zal uit één stuk bestaan om in een beker te vormen: buig de ring en steek hem rond de bodem van de fles en het zal het handvat van een beker vormen!

Creativo

Creativo

Als je daarentegen de bovenkant van de fles ongeveer 5-7 cm onder de dop wegsnijdt, heb je een sluiting waarmee elke plastic zak voor voedsel (en niet alleen) gemakkelijk kan worden gesloten. Je moet het zakje er van onderen in doen, de bovenrand naar buiten duwen en het over de mond vouwen, en je kunt het met de dop sluiten door het er weer op te schroeven zoals toen de fles nog heel was. Heel eenvoudig!

Creativo

Creativo

Voor deze tandenborstelhouder moet je het middelste gedeelte van een dikke plastic fles verwijderen, zodat de uitlopende hals aan de boven- en onderkant overblijft. De omtrekken moeten in elkaar passen, zodat je ze kunt inpassen en vastlijmen.

Neem vervolgens doppen van drie verschillende flessen om de omtrek te tekenen op drie gelijkmatig verdeelde punten op de bovenkant van het werk. Snij de cirkels uit om ronde gaten te maken.

Neem nu de halzen van de drie flessen, met al hun doppen, en lijm ze op elk van de gaten die je hebt gemaakt. Schroef de kapjes los als de lijm is uitgehard en je bent klaar!

Bekijk onze video hieronder om meer te weten te komen over deze methoden.

Advertisement
Advertisement