Halloween: betrek de kleintjes bij het decoreren met deze leuke en kleurrijke knutselwerkjes

door Natasja

24 Oktober 2021

Halloween: betrek de kleintjes bij het decoreren met deze leuke en kleurrijke knutselwerkjes
Advertisement

Halloween is een feestdag waarbij iedereen zich kan laten gaan en zich zonder zorgen kan uitleven door zich op een creatieve manier te verkleden, maar niet alleen: ook de voorbereiding van de decoraties die je in de aanloop naar 31 oktober vergezellen, kan een gelegenheid worden om op een creatieve manier plezier te maken en te ontspannen.

En aangezien kinderen vaak erg dol zijn op Halloween, is het geweldig om hen te betrekken bij themaknutselwerkjes die enge Halloweenfiguren en typische Halloweensymbolen op een leuke en fantasierijke manier tot leven brengen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Eenvoudige heksenhoedjes, die je in elke winkel kunt vinden, kunnen worden gepersonaliseerd door er iets op te lijmen en je uit te leven met een beetje gekleurde verf, of misschien ook spinnenwebben of - voor reliëf versieringen - gekleurde hete lijm.

Advertisement

Er zijn ook genoeg ideeën voor het beschilderen van stenen, een ontspannende en creatieve activiteit voor zowel volwassenen als kinderen. Kies de vorm die je het mooist vindt, maak ze goed schoon en bedenk dan welk figuur ze zouden kunnen voorstellen.

Zou je ooit gedacht hebben dat de bladeren van bepaalde bomen, zoals azijn, zich lenen om vliegende spoken te worden? Alles wat je nodig hebt is wat witte verf en een zwarte permanentmarker.

Zwart karton, potlood, schaar en een zwartgeverfde wasknijper: schattige vleermuizen die je gemakkelijk kunt laten hangen (ondersteboven, natuurlijk!) waar je maar wilt.

Met een beetje fantasie kunnen zelfs eierdozen vleermuizen worden!

Advertisement

Maak gebruik van de natuurlijke kleuren van de herfstbladeren: van geel tot diep rood, ze hebben alleen een zwarte viltstift of wat acrylverf van dezelfde kleur nodig om eenvoudig te maken, maar zeer creatieve, decoraties te worden.

Een schattig idee voor een griezelig schilderijtje voor Halloween.

Advertisement

Boor gaatjes in koffiefilters, maar ook in andere witte papieren schijfjes of zelfs zakdoekjes en ze worden spookjes die klaar zijn om te zweven waar je maar wilt.

Alles wat je nodig hebt is een viltstift en een beetje fantasie om deze streng ronde lampions om te toveren in de perfecte Halloween doodskoppen.

Advertisement

Met gekleurd papier kun je leren hoe je boekenleggers kunt vouwen in de vorm van vleermuizen of vampieren!

Om de traktaties voor de kinderen origineler te maken, kun je ze ook aankleden: lolly's kunnen bijvoorbeeld spinnen worden met behulp van zwarte pijpenragers, of spoken als ze alleen worden bedekt met een witte zakdoek die onder het "hoofd" is geknoopt.

Heb je al zin om met heel veel creatieve Halloween knutselwerkjes het huis te versieren?

Advertisement