Halloween: 17 ideeën voor supertrendy en onverwachte decoraties

Janine image
door Janine

07 Oktober 2023

Halloween: 17 ideeën voor supertrendy en onverwachte decoraties
Advertisement

Halloween-versieringen: er zijn mensen die er vanaf de zomer over nadenken, degenen die zich er pas vlak voor de feestdag mee bezighouden. Of het nu een kwestie is om de hele maand oktober door te gaan of alleen maar een paar dagen, het is altijd een gelegenheid om plezier te hebben en een sinister tintje aan onze huizen te geven. Of het nu delicaat of angstaanjagend en zelfs bloederig is, het is een kwestie van smaak.

Er zijn echter al een tijdje trends die enkele vooroordelen ondermijnen, uit naam van totale vrijheid in decoraties: Halloween wordt een inspiratiebron, en iedereen kan het naar zijn eigen stijl actualiseren. Hieronder laten we je enkele trends zien die je in de gaten moet houden.

Advertisement

Modieus Halloween: laten we beginnen met de kleuren

In de collectieve verbeelding, en vooral in de merchandising die verband houdt met de feestdagen, is Halloween een en al fel oranje op een zwarte achtergrond, met af en toe een vleugje fel paars. Heel erg pop, maar ook een beetje moeilijk te beheren als je iets discreters, of weelderiger en volwassener wilt.

Dit is waar donkere en fluweelachtige kleuren om de hoek komen kijken om een ​​decadente en gotische sfeer te creëren.

Advertisement

Als je iets dieppaars hebt, dan is er ook ruimte voor roze accenten, misschien niet op de Barbie-manier, maar meer oudroze dat goed past bij de andere donkere kleuren.

Het palet kan ook groene en blauwe accenten bevatten, fel en diep, maar niet noodzakelijk saai en donker. Denk aan een pauwenstaart en combineer de kleuren met donkerdere tinten!

Sinister, maar dan op een minimale en chique manier

Als we aan Halloween denken, denken we niet aan lumineuze huizen, midden op de dag... Maar de versieringen zijn er ook op dat moment, en wie geen schedels, vleermuizen en spinnenwebben wil, kan zich ook beperken tot geïsoleerde, min of meer sinistere details.

Het is een minimale en soms chique aanpak: decoraties die eerder schattig dan angstaanjagend zijn, zoals keramische geesten of hier en daar een vreemd silhouet van vleermuizen...

Advertisement

... Hetzelfde geldt voor spookachtige pompoenen: ook zij kunnen glamoureus worden! Het enige dat nodig is, is een beetje metallic verf!

Wat als Halloween een boho en lichte smaak zou ontmoeten? Er is geen limiet aan de combinaties die je kunt uitproberen, het belangrijkste is dat het bij elkaar past!

Advertisement

Hangende kaarsen voor een heksige Halloween sfeer

Een soort object dat kan worden vervaardigd, maar ook vrij gemakkelijk kan worden gekocht, zijn kaarsen die als in de lucht zweven te worden opgehangen. De decoratie is werkelijk magisch!

Je kunt ook andere elementen toevoegen om in de kamers te laten zweven. Het zal een beetje lijken op het betreden van Zweinstein. En onthoud: we zeggen "Le-vi-ó-sa", niet "le-vio-sà".

Advertisement

Halloween met natuurlijke elementen

Als je normaal gesproken van een landelijke stijl houdt, is de sinistere somberheid van Halloween misschien een te grote overgang, maar het gebruik van natuurlijke decoraties is het ideale compromis.

Echte pompoenen, ook gewoon getekend en niet noodzakelijkerwijs uitgesneden. En ook hier: takken, bladeren en houten versieringen!

Advertisement

Nogmaals, natuurlijke en organische materialen, zoals katoen en linnen, zijn geweldig in dit soort Halloween-design.

Halloweenshow: alle spotlights op de open haard

Als Halloween een belangrijk onderwerp is, zal er zeker een hoek zijn die eraan gewijd wordt. En wat is er beter dan de open haard? Het is het ideale podium!

Advertisement

Er is een overvloed aan versieringen op de schouw, aan de voeten en rondom. Er zijn vele inspiratiebronnen online, en de fantasie doet de rest.

Pompoenen, geesten, zelfs skeletten en verontrustende details: jouw huis, jouw regels!

Advertisement

Vintage inspiratie voor Halloween

Vintage inspiratie, een andere onfeilbare bron: het gebruik van decoraties uit vervlogen tijden is de beste sleutel tot het creëren van een sinistere sfeer.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de esthetiek die op deze manier wordt ontdekt echt verontrustend is, ook al was het misschien niet de bedoeling om zo verontrustend te zijn!

Hoe versier jij je huis voor Halloween?

Advertisement