Pompoenen om je huis mee te versieren in de herfst: laat je inspireren door deze opvallende en originele ideeën

door Natasja

20 Oktober 2021

Pompoenen om je huis mee te versieren in de herfst: laat je inspireren door deze opvallende en originele ideeën
Advertisement

Van alle decoraties die je in de herfst thuis kunt aanbrengen, zijn pompoenen zeker de hoofdspelers: de pompoen is er in de meest uiteenlopende kleuren en maten, ook in meer ronde of langwerpige vormen, en leent zich voor het decoreren van veel verschillende delen van het huis.

Niet alleen dat, maar er zijn ook tal van namaaksoorten waarmee je je op nog meer verschillende manieren kunt uitleven. Als je je dan ook nog realiseert dat een hele reeks voorwerpen gecombineerd kunnen worden om precies de vorm, min of meer gestileerd, van pompoenen aan te nemen, dan kun je werkelijk elke hoek van het huis op een creatieve en altijd nieuwe manier decoreren. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Knoop de metalen deksels van potten, ontdaan van het centrale deel (denk eraan alle scherpe delen zorgvuldig af te schuinen), aan elkaar en versier ze vervolgens met plakband of ook met restjes stof: zo krijgen ze de vorm van een hele originele pompoen!

Advertisement

Wil je niet verven? Je kunt plakband gebruiken om pompoenen met verschillende dessins te bedekken, ook namaakpompoenen, dat veel bewerkelijker zou zijn met penselen, en op deze manier is het zo klaar!

Maar als je wilt verven, dan is acrylverf je beste bondgenoot.

Een eenvoudig en doeltreffend idee: de color blocking trend met pastel en metallic verf, of een patroon van stippen. Je kunt het aanpassen met elke kleur die je maar wilt.

Als je daarentegen houdt van de decoratieve texturen van kussens en poefs in een boho-stijl, zoek dan gewoon het decoratieve motief dat je wilt namaken en kies een basisverf in warme, natuurlijke kleuren, en je hebt een chique pompoen in heel weinig tijd.

Advertisement

Een boor om de gaten voor een lantaarn te maken: het hoeven geen heksachtige gezichten te zijn zoals die met Halloween worden gebruikt, je kunt je ook uitleven met abstracte ontwerpen, letters of eenvoudige vormen.

Een ander elegant en opvallend idee: heel veel parels op de bovenkant van een witte pompoen.

Advertisement

Nog luxer, een sieraad-pompoen, bezaaid met strassteentjes!

Als je kunt breien, is het maken van deze pompoenen net zo leuk en ontspannend als het resultaat bewonderen. En dan zul je ze elke jaar weer terugvinden!

Advertisement

Dit zijn toiletrollen bedekt met stof! Het is een snel en eenvoudig na te maken idee, en je hoeft je geen zorgen te maken over een rottende pompoen of een namaakpompoen die misschien plaats inneemt in een kast.

IJzerraad en houten kralen: driedimensionaal maar gestileerd, een prachtige pompoen.

Advertisement

En je kunt ook iets dergelijks maken voor een pompoen die de deur te versiert in plaats van de traditionele kransen!

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement