Voeg een onweerstaanbaar rustiek tintje toe aan de inrichting met deze details van gerecycled hout

door Natasja

19 Oktober 2021

Voeg een onweerstaanbaar rustiek tintje toe aan de inrichting met deze details van gerecycled hout
Advertisement

Hout geeft vaak een rustieke uitstraling aan de woninginrichting, vooral als het gaat om stukken die zijn gerecycled uit andere elementen of die zijn gered uit een of ander productieafval. Maar deze details van hout dat er nog ruw uitziet en waarvan je je kunt voorstellen dat het een andere "geschiedenis" heeft, passen, mits op de juiste manier gebruikt, ook in modernere ontwerpomgevingen.

Van salontafels tot bedframes, via de vele meubelstukken die de verschillende kamers in een huis inrichten, vind je hieronder heel veel ideeën om elementen van gerecycled hout te gebruiken die werkelijk zeer stijlvol zijn.


Advertisement

Gerecycled houten planken gebruikt voor een tv-meubel dat doet denken aan modellen uit de jaren 70 met een zeer interessante rustieke en hedendaagse twist.

Advertisement

Als je het geluk hebt zo'n massieve balk te vinden, heb je eigenlijk maar een paar steunen nodig om er een charmante - en ruimtebesparende - salontafel van te maken.

Balken, ook kleinere, zijn ook perfect voor het maken van een eenvoudig maar zeer mooi bedframe.

Anderzijds kunnen kleinere stukken, zoals platen en planken, worden gebruikt om decoratieve motieven te creëren, zoals deze zigzag-patronen.

Het waren allemaal delen met verschillende kleuren, maar ze zijn behandeld met een impregneermiddel voor een uniform effect, en vervolgens is een metalen draagstructuur met essentiële lijnen voldoende om een geweldige moderne salontafel te maken, of misschien zelfs een groot bureau.

Advertisement

Een grote staande spiegel met een houten lijst die al zijn jaren toont.

Een consoletafel met massieve vormen, maar in werkelijkheid perfect om weinig ruimte in te nemen en met stijl in te richten.

Advertisement

Voor een rustieke, nog beter in farmhouse stijl, badkamer is dit wastafelmeubel perfect.

Gerecyled hout, slim verwerkt in een strakke, moderne keuken. Het past perfect bij de lichtgekleurde aanrechten, de betonnen vloer en donkere, minimalistische meubelen.

Advertisement

Een geometrisch ontwerp dat volledig is gemaakt van gerecycled hout: het is geweldig om te zien hoe afvalmaterialen interessante meubels worden.

Een klein bankje dat ideaal zou zijn in de hal van het huis of ook op een veranda net buiten het huis.

Zou je je huis met dergelijke meubels willen inrichten?

Advertisement