Raak je huissleutels niet meer kwijt: met een mooie wandsleutelhouder vind je ze altijd terug

door Natasja

09 November 2021

Raak je huissleutels niet meer kwijt: met een mooie wandsleutelhouder vind je ze altijd terug
Advertisement

Hoe vaak ga je niet snel de deur uit en kan je de sleutels die je nodig hebt niet vinden? Dit zijn tegenvallers die je geduld doen verliezen, en meestal heb je daar gewoon geen zin in en geen tijd voor. Er zijn twee methoden om dergelijke voorvallen te helpen voorkomen: je kunt een kom of een houder bij de ingang zetten en proberen deze niet te vullen met te veel andere voorwerpen, of, als er geen ruimte is om een van deze twee neer te zetten, kun je ook een klein gedeelte van de muur naast de voordeur gebruiken.

Ook met heel eenvoudige doe-het-zelfprojecten, zelfs geschikt voor wie net met doe-het-zelven is begonnen, kun je leuke wandsleutelhouders maken, zoals de houders die je hieronder ziet.

Advertisement

Een lijst met een eenvoudige rail aan de voorkant bevestigd om verschillende haken aan te hangen en ook een klein plankje om de hal met een plant te decoreren.

Advertisement

Een creatief idee dat elke dag een persoonlijk tintje kan krijgen: een plank met haken om sleutels aan te hangen en ook een miniplankje voor decoratieve potjes, of om zonnebrillen en accessoires op te leggen om snel te pakken en weer terug te leggen.

Dit is een project dat in een paar minuten kan worden gemaakt: kies een houten plank die je mooi vindt, ook een stuk pallet volstaat, en na het te hebben geschuurd en eventueel te hebben geverfd met impregneermiddelen of gekleurde verf die bij de inrichting past, bevestig eenvoudig de kapstokhaken die ook handig zijn voor sleutelbossen. Het neemt weinig ruimte in beslag en is erg handig!

Een idee met een een beetje etnisch ontwerp: er zijn werkelijk duizend manieren om hout te gebruiken en voorwerpen als deze te maken.

Er is iets eindeloos leuks en fascinerends aan het bouwen van stenen zoals LEGO, en ze zijn ook perfect voor een aan de muur bevestigde sleutelhouder.

Advertisement

Een set wandplanken en sleutelhouders met een eenvoudig, essentieel en trendy ontwerp. Het zou overal mooi staan.

Een groot paneel om alle huissleutels duidelijk te zien.

Advertisement

Een rustiek model, met gerecycled hout, en klaar om sleutels, maar ook accessoires zoals veel verschillende zonnebrillen, op te bergen.

Een lijst met de achtergrond bedekt met een dun vel kurk: dit is een heel leuk idee, dat met elke lijst met eenvoudige vormen kan worden gemaakt, maar eventueel ook met meer bewerkte lijsten. En in plaats van kurk kun je ook restjes stof of ook behang gebruiken!

Advertisement

Als tennisballen oud worden en je er niet meer mee kunt spelen, kun je ze op een leuke manier recyclen, zoals op deze manier.

Eenvoudig en discreet, een sleutelhouder voor liefhebbers van Scandinavisch design.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement