Is het tijd om de auto eens grondig schoon te maken? Hier zie je hoe dat moet

door Natasja

01 November 2021

Is het tijd om de auto eens grondig schoon te maken? Hier zie je hoe dat moet
Advertisement

Hoe voorzichtig je ook bent om de auto niet vuil te maken tijdens het gebruik, er komt altijd een moment dat je een middag moet vrijmaken en de tijd moeten nemen om het interieur schoon te maken. Als je kinderen of huisdieren hebt, of als je gewoonlijk van alles en nog wat vervoert of in de auto eet, dan wordt dit een frequente taak.

Met de vele materialen en vaak moeilijk bereikbare oppervlakken die je in auto's aantreft, is schoonmaken altijd een zwaar klusje, dus het is de moeite waard om het zo goed mogelijk aan te pakken, zodat alle tijd die aan schoonmaken wordt besteed, een echt bevredigend resultaat oplevert. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Het opzuigen van het vuil is de eerste en laatste stap: het dient zowel om het grootste deel van het vuil te verwijderen, zodat je kunt zien waar je gericht actie moet ondernemen als de machine bijzonder verwaarloosd is, als om al het stof, haar en vuil te verwijderen dat door het reinigen van de verschillende oppervlakken is ontstaan.

Advertisement
familyhandyman.com

familyhandyman.com

Leren zittingen vereisen speciale verzorging: gebruik de zachte borstelpunt van een stofzuiger of een microvezeldoek, en kunnen niet met water worden schoongemaakt, maar vereisen in plaats daarvan het gebruik van producten die geschikt zijn voor leer.

vehiclescene.com

vehiclescene.com

Voor de ruiten is het altijd raadzaam enkele microvezeldoekjes klaar te houden. Gebruik ruitenreiniger of gewoon witte azijn, en begin met de voorruit, dan de achterruit en tenslotte de zijruiten.

Pinterest

Pinterest

Een sponsborstel is het handigste hulpmiddel voor luchtroosters: het kan tussen de plastic lamellen komen en vuil beter verwijderen dan de meeste andere gereedschappen!

Pinterest

Pinterest

Als je vaak honden meeneemt in de auto, is het onvermijdelijk, hoe vaak je ook doeken en bescherming gebruikt, blijven er toch haren van de vacht aan de stoelen kleven, vooral aan die van stof. De stofzuiger kan slechts een deel verwijderen, maar een paar andere trucs komen goed van pas: je kunt een raamwisser gebruiken, beter als je die gewoon nat maakt met een beetje water, of ook de handschoenen waarmee je de afwas doet, ook gewoon nat: wrijf er mee over de zitting en je zult er met elke haal in slagen veel haar te verwijderen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ook de naden van de zetels worden vaak niet goed schoon met een stofzuiger alleen, dus het is het beste om eerst met een oude tandenborstel te schrobben om het vuil los te maken, en het dan allemaal op te zuigen.

Pinterest

Pinterest

Matjes moet je echter altijd verwijderen, buiten uitkloppen en vervolgens schoonmaken door ze verticaal te hangen, zodat water en vuil er gemakkelijk af kunnen lopen. Ook als ze niet erg vuil zijn, is het beter ze te verwijderen terwijl je de rest van het interieur onder handen neemt, zodat er geen vuil op valt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Gebruik voor het dashboard altijd microvezeldoekjes en vervolgens, afhankelijk van het materiaal, een oplossing van water met een beetje witte azijn of zeep (Marseillezeep is ook prima, anders een klein beetje afwasmiddel).

Advertisement