Ontdek enkele briljante en praktische trucs om je leven in veel situaties gemakkelijker te maken

door Natasja

11 September 2021

Ontdek enkele briljante en praktische trucs om je leven in veel situaties gemakkelijker te maken
Advertisement

Soms zijn er dagen waarop zelfs de kleinste tegenslag je kan ontmoedigen of je meer ergert dan nodig is: ook de kleinste oorzaken van stress liggen in het dagelijks leven altijd om de hoek, maar soms kun je ze overwinnen met de juiste oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is vindingrijk te zijn om onnodige stress te vermijden door een paar briljante trucs te bedenken die het probleem in een mum van tijd oplossen.

Hier zijn enkele van de populairste creatieve trucs op internet om je te helpen op een andere manier om te gaan met alledaagse tegenslagen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Wil je niet dat de lijsten krassen maken op het behang? Maak eenvoudig kleine kussentjes met druppels hete lijm of silicone. Als je echter lijmresten ziet op oppervlakken en deze niet met al te agressieve methoden wilt verwijderen, probeer dan vochtinbrengende babyolie.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Heb je geen houder om de tandenborstel in te bewaren zonder dat hij nat wordt? Je kunt een wasknijper gebruiken.
  • Om te voorkomen dat de spiegel beslaat, gebruiken sommige mensen autowas.
  • Sommige mensen doen twee of drie ijsblokjes in de droger om het kreuken tijdens het gebruik te verminderen. En als je t-shirts hebt die je niet wilt strijken, kun je ze om een kussen leggen om de stof uit te rekken!

 

ehow.com

ehow.com

  •  De beste manier om sportschoenen in de wasmachine te wassen is door de trommel een beetje te vullen met oude handdoeken, zodat ze niet steeds tegen de trommel en de deur aan gaan. Ze komen er ook schoner uit op die manier!
  • Onder wankele stoelen kun je muntjes gebruiken: die werken beter als viltjes, en ze trekken niet krom.
52settimanediorganizzazione.wordpress.com

52settimanediorganizzazione.wordpress.com

  • Als je een lade of een doos vol verschillende kabels hebt, leg ze dan netjes met behulp van kartonnen rollen toiletpapier, of knip de rollen folie- en keukenpapier in segmenten.
  • Als er een klein gaatje in het muskietennet zit, kun je dat dichtmaken en onzichtbaar maken met een beetje nagellak.
  • Als je de snijplank op zijn plaats wilt houden zonder dat hij wegglijdt terwijl je hem gebruikt, kun je er aan beide uiteinden elastiekjes omheen doen.
ehow.com

ehow.com

  • Als je niet wilt dat een deur steeds vanzelf dichtgaat, bijvoorbeeld om kinderen te controleren die in een andere kamer zijn of wanneer je veel spullen een kamer in moet dragen en je je handen vol hebt, gebruik dan een elastiekje om het slot op deze manier af te dekken.
  • Als je geen plakband hebt om stukken speelgoed of andere niet al te zware voorwerpen bij elkaar te houden, kun je helpen pleisters gebruiken.

 

Advertisement