Reparaties en verbeteringen die niet te lang uitgesteld mogen worden

door Natasja

16 Oktober 2021

Reparaties en verbeteringen die niet te lang uitgesteld mogen worden
Advertisement

Ieder huis wordt onvermijdelijk aangetast door het verstrijken van de tijd of het gebruik dat je ervan maakt.: er zijn meubels, voorwerpen en accessoires die stuk gaan en moeten worden gerepareerd of zelfs vervangen, en de lijst met klusjes is zeker altijd gevuld met kleine of grote klussen.

Soms besef je je dat er situaties zijn ontstaan die niet dringend lijken, maar die in werkelijkheid beter verholpen zouden moeten worden, om toekomstige ongevallen of schade aan de gezondheid te voorkomen. Voorwerpen die beter moeten worden gerepareerd voordat ze vallen, andere die gevaarlijk kunnen zijn als er kleine kinderen in huis zijn en nog veel meer. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als je schimmelvlekken in een kamer opmerkt, moet je niet te lang wachten met het aanpakken ervan: de sporen verspreiden zich door de lucht en je ademt ze in, wat schade aan je gezondheid kan veroorzaken. Waterstofperoxide, bleekwater, citroenzuur of azijn kunnen alle helpen om schimmels te doden, en daarna is het gewoon een kwestie van opnieuw verven.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

In huizen die enkele decennia geleden werden gebouwd, werden misschien loodhoudende verven gebruikt, maar deze werden pas later afgeschaft. De bestanddelen van deze verven maken ze zeer giftig, en wanneer zich scheurtjes vormen of de verf loslaat, kunnen giftige stoffen in huis circuleren en de gezondheid in gevaar brengen. Het zou daarom een goed idee zijn deze verven veilig te verwijderen, en vervolgens opnieuw te verven met modernere, niet-giftige materialen.

Pinterest

Pinterest

Een enigszins wankele trapleuning kan op den duur gevaarlijk blijken, vooral voor kinderen en ouderen die er het vaakst op leunen. Ook als het niet mogelijk is de leuning rechtstreeks aan de muur vast te lassen, kan de leuning op een stevige houten plank worden bevestigd en vervolgens stevig aan de muur worden vastgemaakt.

familyhandyman.com

familyhandyman.com

Een plafondventilator die een beetje los zit, kan er uiteindelijk afvallen, vooral als hij door het gebruik zelf wordt belast. En hetzelfde geldt voor een lamp aan het plafond die ook een beetje lijkt los te gaan: het is altijd beter om er iets aan te doen voor het te laat is.

acehardware.com

acehardware.com

Jaloezieënkoorden zijn soms vrij lang en bungelen naast het raam op de grond: ze zijn statistisch gezien gevaarlijk voor kinderen, dus het is belangrijk om ze in te korten (er zijn online videohandleidingen) of haken en andere hulpmiddelen te gebruiken om ze hoger van de grond te houden, buiten het bereik van kinderen.

Advertisement
UMHealthSystem/Flickr

UMHealthSystem/Flickr

Als er mensen met een beperkte mobiliteit in huis zijn, helpt het om veilige houvast te hebben in de meest gevaarlijke omgevingen, zoals de gladde vloer van een douche, en handgrepen die aan de muur kunnen worden bevestigd zijn erg handig.

publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

Als je spleten in het tuinpad opmerkt, wacht dan niet te lang met het repareren ervan: mensen die niet zo vertrouwd zijn als jezelf, kunnen struikelen en zich bezeren, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze een ideale plek zijn voor onkruid om te groeien.

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

In de tuin is het altijd een goed idee om de staat van de bomen rond het huis te controleren: zo nu en dan drogen sommige takken uit, of misschien zijn sommige gedeeltelijk afgebroken door de wind, en is het slechts een kwestie van tijd voordat ze op de grond vallen. Beter preventief snoeien dan een schade of, erger nog, een ongeluk later.

Advertisement