Last van hangende oogleden? Verbeter jouw look met deze make-uptrucs en maak je ogen groter en dieper

door Romy Mortier

19 Augustus 2021

Last van hangende oogleden? Verbeter jouw look met deze make-uptrucs en maak je ogen groter en dieper
Advertisement

Hangende oogleden is een veel voorkomend fenomeen dat te wijten valt aan de ontspanning van het bovenste ooglidweefsel dat meestal als gevolg van natuurlijke veroudering van de hui haar tonus verliest en een plooi vormt die als het ware naar de oogbal toe valt. Zonder een toevlucht te nemen tot een ooglidcorrectie, is het echter mogelijk om de aanwezigheid van dit fenomeen te verbergen door make-up op de juiste manier aan te brengen.

 In feite wanneer het ooglid begint terug te vallen, moet de make-up zo worden aangebracht dat het zo min mogelijk opvalt, om de diepte in de blik te herstellen en de ogen mooier en groter te maken. Lees verder voor de tips die je zou kunnen volgen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Regelmatige, grondige reiniging en veel hydratatie: dat zijn de basisvoorwaarden om de huid van de ogen (zo snel mogelijk) te revitaliseren. Het is daarom ook de moeite waard om op zoek te gaan naar oogcrèmes die geschikt zijn voor deze aandoening en na een goede reinigings- en huidverzorgingsroutine lekker op te smeren. Kleine vingermassages zijn ook belangrijk; zachte, cirkelvormige bewegingen op de oogleden masseren.
  • Help jezelf met wat make-up foundation of concealer: het gebruik van concealer, of een speciale foundation op basis voor oogmake-up, schept de startvoorwaarden om de make-up later beter aan te kunnen brengen, waardoor de huid gladder wordt.
  • Kies voor oogschaduw met een natuurlijke tint voor een subtiel effect en zoek vervolgens naar nude-kleurenpaletten die bij jouw teint passen.
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Verlichtend werken:  lichte tonen kunnen worden aangebracht op de juiste te verlichten punten van het gezicht. Je kunt oogschaduw gebruiken, maar ook een heldere concealer, die met name onder de zijkant van de wenkbrauwen moet worden aangebracht om de aandacht af te leiden van het centrale deel van het ooglidboog, waar je de huidplooien doorgaans niet meer ziet. Door op te lichten worden je ogen groter en geven een frissere blik!De andere plaats om lichte kleuren te gebruiken (wit, lichtgrijs, zalm of lichtroze, enz.) is in de binnenste ooghoek, vervolgens overlopend naar donkere kleuren.
  • Creëer diepte met donkere kleuren: het idee is om een ​​schaduw te tekenen waar de vouw zit, of op de holte tussen het ooglid en de ooglidboog. Met name de donkere kleuren van het palet (bruin, grijs, blauw, paars, afhankelijk van de combinatie van de tinten) moeten worden gebruikt vanaf de buitenste ooghoek en een beetje naar het midden gaan, vervaag ze vervolgens subtiel naar boven.
Video Tutorial via Mineral shades/YouTube

Video Tutorial via Mineral shades/YouTube

  • Gebruik een eyeliner of potlood om de contouren te tekenen, maar maak altijd hele fijne lijntjes: een dikke lijn verkrimpt het oog en verzwaart het hangende ooglid.
  • Blending: de impressie die er gegeven moet worden zijn die van natuurlijke schaduwen die door de diepte worden gegeven, dus het is altijd goed om de contouren van de donkere oogschaduw goed te blenden.
  • Mascara: mascara is essentieel om diepte aan jouw look te geven, maar het moet gelijkmatig worden aangebracht en goed verdeeld worden over alle wimpers, zodat die goed gescheiden van elkaar blijven. Kies dus die mascara die je de meest natuurlijk ogende wimpers geven. Natuurlijk kun je ook gaan voor valse wimpers, maar die zijn wel opzichtig!

Klaar om jouw look te verbeteren?

Advertisement