Om de badkamer lekker te laten ruiken met een frisse, natuurlijke geur, kun je munttakjes proberen

door Natasja

31 Augustus 2021

Om de badkamer lekker te laten ruiken met een frisse, natuurlijke geur, kun je munttakjes proberen
Advertisement

Als je een muntplant in huis of tuin hebt, kun je die niet alleen gebruiken voor gerechten en dranken, maar ook om kamers op een aangename en natuurlijke manier lekker te laten ruiken.

Het heeft een frisse, balsamische geur die perfect is voor een ruimte als de badkamer, waar het helpt een onnavolgbare indruk van frisheid en reinheid te geven. Alle soorten munt kunnen worden gebruikt, ook groene munt, en naast het gebruik van de takjes van de verse plant zijn er ook enkele alternatieven om de blaadjes te blijven gebruiken nadat ze zijn gedroogd. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Met verse munt: snij een paar takjes munt en maak de basis enkele centimeters vrij van de blaadjes. Neem dan een lint of een touwtje en knoop ze samen tot een bosje om ondersteboven op te hangen aan een handig haakje of houder in de badkamer. Als je het wilt laten drogen om het later te gebruiken, kun je het beter niet te dicht bij de douche of het bad hangen, d.w.z. in de natste delen van de badkamer, waar het beschadigd zou kunnen raken in plaats van goed te drogen. Als je de geur van deze plant wilt ruiken en het niet erg vindt om hem vaak te moeten verversen, kun je hem in de douchecabine of bij het bad zetten, waar de warme dampen een onweerstaanbare, ontspannende geur zullen vrijgeven.
  • Als je een spray deodorant wilt maken, kun je dit middel proberen https://cottagenotes.com/2019/08/11/easy-bathroom-smell-hacks-and-tips/: neem een sprayflacon en doe er verse muntblaadjes of takjes in samen met wat witte azijn (gedistilleerde azijn is beter) of ethylalcohol en verdun met water. Voeg een paar druppels essentiële muntolie toe voor een nog sterkere geur.
  • Gedroogde takjes gebruiken: als je gedroogde takjes hebt, kun je de blaadjes fijnmalen tot een potpourri en er een paar druppels essentiële muntolie aan toevoegen, en als je wilt, andere gedroogde kruiden, specerijen of fruit die je lekker vindt ruiken. Je kunt ook een paar druppels etherische olie op de gedroogde blaadjes van de hangende takjes gieten en ze als deodorant gebruiken, hoewel ze er dan zeker iets minder mooi uitzien, zullen ze nog lang heerlijk ruiken.
Advertisement
Bill Bradford / Flickr

Bill Bradford / Flickr

Naast munt kun je, als je dat wilt, ook takjes lavendel gebruiken, of misschien andere kruiden die je samen kunt combineren: laat je fantasie de vrije loop!

Advertisement