Maak zelf een druppelvrije doucheglasreiniger met maïszetmeel

door Romy Mortier

15 Augustus 2021

Maak zelf een druppelvrije doucheglasreiniger met maïszetmeel
Advertisement

Elke keer dat we de douche gebruiken, glijden de druppels water en zeep langs de muren van de badkamer en de douchecabine zelf. Als we ze niet vaak genoeg schoonmaken, zien we al binnen een paar dagen tijd vuil- en kalkaanslag, en na verloop van tijd kan alle vochtigheid in deze omgeving ook leiden tot de vorming van schimmelvlekken.

 

Er bestaan veel producten, die geschikt zijn voor het reinigen van de ruiten in de douchecabine, waaronder ook een aantal doe-het-zelf producten. Hier is er eentje minder bekend van maar wel zeer economisch en praktisch. Een huismiddeltje dat de moeite waard is om te leren kennen en te proberen: het is een kwestie van maïszetmeel gebruiken, een ingrediënt dat we vaak in de keuken klaar hebben staan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Dit is een hele eenvoudige methode, die van pas kan komen op het moment dat we geen andere producten meer in huis hebben om de ramen schoon te maken. Deze methode werkt goed in de douchecabine maar ook voor spiegels of ramen in huis.

Vul een emmer met koud water voor de helft vol en giet de maizena erin, ongeveer een derde van de hoeveelheid water maizena. Je kunt ook de verhoudingen verkleinen en gewoon een spuitfles vullen als u geen grote oppervlakken hoeft te reinigen.

Vervolgens goed mengen om het water melkachtig te maken, dompel dan een sponsje in het mengsel en gebruik dit op het te reinigen glas. Zetmeel heeft de neiging zich op de bodem te vestigen, dus onthou altijd goed vantevoren zorgvuldig te mengen voordat u het glas met de spons afveegt. Ook om deze reden kan een spuitfles handiger zijn, die je voor gebruik alleen maar hoeft te schudden.

In plaats van de spons kunt u ook een microvezeldoek gebruiken.

Probeer tijdens het wrijven op het glas met parallelle en lineaire bewegingen te werk te gaan: zetmeel is een zeer fijn poeder met een licht schurend vermogen, en het is precies het juiste product om dit vuil te verwijderen.

Je kunt ook een lepel maïszetmeel toevoegen aan het vloeibare glasreinigingsproduct (zelfs de zelfgemaakte op basis van water en azijn!), gewoon om van zijn capaciteit te profiteren.

Het werkt dus op dezelfde manier als met talkpoeder, en soms hoef je voor een perfect resultaat het glas alleen nog maar even af te vegen met een microvezeldoek of stofvanger om eventuele zetmeelresten op te vangen, net zoals we dat doen bij talkpoeder. Succes!

 

Advertisement