Superschone ruiten met de talkpoedertruc: ontdek hoe je glas snel en gemakkelijk laat glanzen

door Romy Mortier

14 Augustus 2021

Superschone ruiten met de talkpoedertruc: ontdek hoe je glas snel en gemakkelijk laat glanzen
Advertisement

Zelfs als een kamer goed is schoongemaakt, kunnen met vuil of regenvlekken bedekte ruiten of gestreepte spiegels de gehele indruk van orde en netheid bederven. Terwijl de perfecte transparantie van glas of de schittering van een spiegel er juist in slaagt om de tegenovergestelde sensatie te geven, zelfs als de kamer niet echt in perfect geordende staat is.

 

Als we geen industriële glasreinigers willen gebruiken op het moment dat we er voor willen zorgen dat ze weer gaan glanzen, kunnen we profiteren van verschillende huishoud-middeltjes. Een daarvan is het gebruik van talkpoeder, dat gemakkelijk en snel is en ook een aangename geur aan de omgeving weet te geven. Lees verder om erachter te komen waar dit precies over gaat.

Advertisement
Creativo

Creativo

De enige benodigdheden zijn:

 

  • 1 eetlepel talkpoeder
  • 350 ml heet water
  • Een spuitfles
  • Twee microvezeldoeken voor ramen
  • Een doek welke geschikt is om af te stoffen (microvezel is ook prima)

Hoe werkt deze methode nou precies?

 

1.Vul de fles met heet water.

2.Meng de talkpoeder erin: de talkpoeder smelt niet, dus je moet altijd goed schudden voordat je het gebruikt.

3.Spray op het schoon te maken glas en veeg onmiddellijk af met een doek door te wrijven in regelmatige bewegingen. Als het lijkt dat er strepen op het glas achterblijven, spuit dan het mengsel eerst op de doek en veeg het vervolgens af op het te reinigen oppervlak. Een andere truc om strepen te voorkomen is om de ramen schoon te maken wanneer ze niet direct door de zonnestralen worden geraakt, waardoor het water te snel zou drogen.

4.Zodra je klaar bent met de reiniging van het gehele oppervlak en als het glas helemaal droog is, veeg je met de stofdoek af om eventueel achtergebleven talkpoeder te verwijderen.

Dit is een middel dat zal werken bij een regelmatige reiniging, wanneer de ruiten niet al te erg vuil zijn: in dat geval is het zelfs beter om te proberen met agressievere middelen, zoals het beroemde azijnmiddel, het azijn en water in de spuitfles mengen in dezelfde hoeveelheden. Wat betreft de traditionele methode van reinigen met alcohol en kranten, deze werkt niet meer zoals vroeger: kranten worden niet langer bedrukt met inkt op petroleumbasis, dus de tegenwoordig gebruikte kranten kunnen gemakkelijker ongewenste strepen achterlaten. Je kunt echter gewoon papier of zelfs katoenen of microvezeldoeken samen met wat alcohol gebruiken, of beter nog met water en azijn.

Advertisement