Maak uw eigen kleurvangerdoek voor in de was zelf op een simpele en goedkope manier

door Romy Mortier

14 Augustus 2021

Maak uw eigen kleurvangerdoek voor in de was zelf op een simpele en goedkope manier
Advertisement

Kleurvangende lakens zijn een geweldige hulpbron wanneer we gedwongen worden een was te doen waarbij sommige items veel kleurrijker zijn dan andere, wellicht omdat we niet kunnen wachten tot twee verschillende ladingen voldoende gevuld zijn met respectievelijk lichte en gekleurde items. Als u dus een kleurvangerdoek in de mand plaatst, samen met de te wassen kleding, zorgt u ervoor dat de kleurstof die in het water verloren gaat en de lichtgekleurde kledingstukken beschadigt, in plaats daarvan wordt geabsorbeerd door dat laken zelf, welke vervolgens wordt weggegooid in de vuilnisbak.

 

Er zijn al verschillende bruikbare op de markt, maar je kunt ze ook makkelijk thuis maken tegen een zeer lage prijs, met materialen en ingrediënten die je waarschijnlijk al gewoon in huis hebt. Ze zijn een ecologisch alternatief omdat ze ons niet alleen in staat stellen om sommige oude stoffen te recyclen, maar eventueel ook kunnen worden hergebruikt. Lees verder om erachter te komen hoe u deze handige doeken zelf thuis kunt bereiden.

Advertisement
onegoodthingbyjillee.com

onegoodthingbyjillee.com

Wat heb je nodig om thuis kleurvanglakens te maken?

 

  • Uitgeknipte witte stof. Het beste van alle stoffen zou voelde zijn, maar je kunt ook oude handdoeken, flanellen lakens, theedoeken of katoenen lakens recyclen.
  • (Was)Soda
  • Heet water
  • Een bak

Hoe maak je de kleurvangende lakens vervolgens klaar?

 

1.Knip de stof uit in vierkanten of in rechthoeken. De maat is indicatief, voor de vierkanten oriënteer je je op 7 cm per zijde, voor de 7x12 rechthoeken is dat prima. Ze kunnen ook een paar cm groter zijn, maar je kunt ze beter niet te klein maken.

2.Vul een klein bakje met heet water en los er een lepel soda in op.

3.Dompel de stofresten er één voor één in, zodat ze goed doordrenken.

4.Laat ze een paar minuten staan ​​en knijp ze dan met de hand uit.

5.Hang ze met knijpers aan de waslijn of aan een touwtje om in de lucht te laten drogen. Ze mogen niet in de droger worden gedroogd.

6.Als ze helemaal droog zijn, bewaar ze dan klaar voor gebruik in een glazen pot, of zelfs een gesloten doos, in de buurt van de wasmachine.

Je kunt ze precies zo gebruiken als degene die je hebt gekocht. Ze kunnen ook worden hergebruikt totdat ze opvallend veel verkleuren.

 

Hebben jullie al zelfgemaakte kleurvangende lakens gebruikt?

Advertisement