9 trucs om in de keuken te gebruiken en veel situaties op te lossen, net als echte chefs

door Natasja

31 Juli 2021

9 trucs om in de keuken te gebruiken en veel situaties op te lossen, net als echte chefs
Advertisement

Als je wat tijd in de keuken moet doorbrengen om gerechten te maken, is het altijd handig om een troef achter de hand te hebben om bepaalde procedures te vereenvoudigen en het voor te bereiden te versnellen. Daarom is het altijd nuttig enkele trucs te kennen om tijd te winnen of gewoon de verschillende stappen met minder stress af te handelen.

Er zijn veel verschillende trucs die in de keuken kunnen worden gebruikt, en hier zijn er een paar die echt heel goed van pas kunnen komen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Wanneer je veel hete pepers hanteert, kan de huid van je handen erg geïrriteerd raken. Een manier om dit te voorkomen zonder handschoenen te hoeven gebruiken, is je handen met een beetje olijfolie in te wrijven voordat je de pepers aanraakt.

Advertisement
Tutorial via cooking-ez.com

Tutorial via cooking-ez.com

Wil je verse tomaten gebruiken voor een saus, maar wil je niet wachten tot het water kookt voordat je ze blancheert? Je kunt in elke tomaat met een vork prikken en deze ongeveer 10 cm boven de hete vlam van de pan houden gedurende ongeveer tien seconden, waarbij je de tomaat omdraait zodat de warmte overal komt: je zult zien dat het velletje gerimpeld wordt en klaar is om van het vruchtvlees gescheiden te worden.

hippopx.com

hippopx.com

Om avocado's die doormidden zijn gesneden en niet gelijk op worden gegeten vers te houden, zijn slabladeren nog beter dan plastic folie, die ze veel beter gehydrateerd laten!

Om ze sneller te laten rijpen, kun je ze ook in een papieren zak doen waarin je een beetje meel hebt gegoten!

stockvault.net

stockvault.net

Wil je appelsap maken maar heb je geen geschikte sapcentrifuge? Je hoeft alleen de appels van tevoren voor te bereiden! Leg de appels in de vriezer tot ze goed bevroren zijn (ongeveer 8 uur), haal ze er dan uit en laat ze ontdooien (ongeveer 3 uur); tegen die tijd zal het vruchtvlees zacht genoeg zijn om met de hand te worden uitgeknepen.

Pinterest

Pinterest

Wil je niet huilen bij het snijden van uien? Giet een paar druppels etherische olie (citrus of ook kruidnagel of wat je maar lekker vindt) in een kommetje heet water, dat je naast de snijplank zet.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als je gekookt vlees moet hakken voor een of andere bereiding, kun je ook een eenvoudige mixer of kneedmachine gebruiken!

Pinterest

Pinterest

Om snel kruiden te snijden of te knippen, kan je beter metalen pizzasnijders gebruiken dan een schaar!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Wil je niet elke keer tijd verspillen met het pellen en hakken van knoflook? Je kunt proberen van tevoren porties te maken: hak de knoflook fijn, leg het in een compacte laag in een bakplaat (of ook in een diepvrieszak) en maak er vervolgens met een deegsnijder verschillende stukjes van. Vervolgens vries je alles in en heb je kleine vierkantjes klaar wanneer je het nodig hebt.

Pinterest

Pinterest

Als je tijdens het bakken een ijsblokje op de hamburger legt, zal het langzaam smelten en het geproduceerde water zal door het vlees worden opgenomen, dat vochtig zal blijven in plaats van te droog te worden. Sommige mensen vriezen ook bier- of bouillonblokjes in en doen hetzelfde om het vlees op smaak te brengen.

Heb je deze trucs al eens in de keuken gebruikt?

Advertisement