Een opgeruimde keuken met stijl? Ontdek mooie en nuttige accessoires

door Natasja

27 Juni 2021

Een opgeruimde keuken met stijl? Ontdek mooie en nuttige accessoires
Advertisement

Je brengt vast veel tijd door in de keuken, waar je je maaltijden bereidt en vaak ook opeet, zodat je vaak veel voorwerpen en aanrechten gebruikt, die vaak een beetje rommelig worden. Je moet elke keer weer alles opruimen, maar dat is niet gemakkelijk wanneer de op te bergen voorwerpen geen plaats hebben waar ze kunnen worden opgeborgen en uiteindelijk worden ze dus een beetje overal opgestapeld.

Deze wanorde is niet altijd te wijten aan plaatsgebrek of een overvloed aan keukengerei: soms komt het omdat je de beschikbare ruimte nog niet ten volle hebt benut, en om dit te doen kun je heel veel accessoires gebruiken waarmee je je keuken beter kunt indelen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Onder de spoelbak is plaats voor afwasmiddelen en wat pannen die misschien wat minder vaak worden gebruikt: een klein rekje met planken die kunnen worden verplaatst om plaats te maken voor de leidingen is erg handig.

Advertisement
Amazon

Amazon

Ze zien er misschien niet zo mooi uit, maar dergelijke houders, met vakken die doen denken aan kampeerschoenenhouders, zijn perfect om de binnenkant van kastdeuren te gebruiken met kleine voorwerpen die zo de planken niet vol maken.

Amazon

Amazon

Aan de deur van een diep kastje kun je mandjes gebruiken die wat ruimer zijn, perfect voor snijplanken die je niet op het aanrecht wil plaatsen.

Amazon

Amazon

Een etagère met wieltjes zoals deze heeft een ontwerp dat bij veel verschillende stijlen past, en is ruim en stevig, perfect om extra ingrediënten, kleine apparaten, rollen keukenpapier en al het andere dat je nodig hebt binnen handbereik te houden.

Amazon

Amazon

In plaats van steelpannen op elkaar te stapelen, moet je ze altijd netjes gescheiden houden, met een rekje zoals dit.

Advertisement
Amazon

Amazon

Op de planken van de voorraadkast is het handig om in één oogopslag te zien waar elk product zich bevindt: een beetje zoals in de supermarkt is elk artikel goed te zien, zonder het risico te lopen te vallen. Doorzichtige houders zijn perfect om alle beschikbare ruimte te benutten.

Amazon

Amazon

Anders kunnen uittrekbare manden worden gebruikt.

Advertisement
Amazon

Amazon

Deze doorzichtige dozen en manden zijn ook praktisch in de koelkast, zodat je niet steeds alle schappen hoeft schoon te maken door het lekken van vloeistoffen en kruimels van de verschillende voedingsmiddelen.

Amazon

Amazon

Er zijn handige houders voor rollen folie en keukenpapier, maar als je die niet hebt, of voor alle extra verpakkingen, denk dan aan de ruimte aan de binnenkant van de deuren, met mandjes die lijken op tijdschriftenhouders.

Advertisement
Amazon

Amazon

In de kasten waarin je verschillende soorten borden, potten enz. bewaart, maken dit soort verhoogde planken het mogelijk voorwerpen op verschillende niveaus te rangschikken zonder het risico te lopen dat ze vallen.

Amazon

Amazon

Er zijn steelpannen, ovenschalen, snijplanken die je echt vaak gebruikt: je kan ze beter op deze manier opruimen, altijd klaar voor gebruik, op het aanrecht.

Advertisement
Amazon

Amazon

Of waarom voeg je geen stevige plank toe, waar je ook gemakkelijk steelpannen aan kunt hangen?

Gebruik je al dergelijke oplossingen?

Advertisement