Vuil en schimmel in de douche afdichtingen? Ontdek hoe je er vanaf komt zonder er al teveel moeite voor te doen

door Natasja

22 Juni 2021

Vuil en schimmel in de douche afdichtingen? Ontdek hoe je er vanaf komt zonder er al teveel moeite voor te doen
Advertisement

Van alle kamers in huis is de badkamer de kamer waar schimmel zich het gemakkelijkst kan vormen, en waar het opmerken van vuil het vervelendst is. Een punt dat bijzonder blootgesteld is aan de opeenhoping van vuil en vooral aan schimmelvorming zijn de siliconen afdichtingen van de douchecabine, die voortdurend worden blootgesteld aan vocht, in een slecht geventileerde omgeving en geplaatst op plaatsen waar resten van zeep, reinigingsmiddelen en allerlei vuil zich verzamelen.

Het is echter mogelijk ze schoon te maken met eenvoudige middelen die je gemakkelijk thuis kunt bereiden, om je badkamer in uitstekende staat te houden.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Met baking soda en waterstofperoxide: altijd een uitstekend hulpmiddel bij het schoonmaken van het huis, vooral als het gaat om het verwijderen van schimmel, is deze combinatie nuttig voor het silicone van de douche. Vul een sprayflacon met een kopje waterstofperoxide en twee eetlepels baking soda, en als je wilt kun je er ook een paar druppels tea tree essentiële olie aan toevoegen, en het op het silicone spuiten. Laat het minstens 10 minuten intrekken en schrob dan met een tandenborstel. Goed afspoelen en drogen.
  • Citroensap: ook dit kan, samen met baking soda, worden gebruikt om de afdichtingen schoon te maken. Giet eerst de baking soda op de te reinigen plek en spuit vervolgens met warm water. Terwijl je het een paar minuten laat intrekken, vul je een sprayflacon met water, het sap van een citroen en een theelepel baking soda. Goed schudden en op de vlek spuiten, schrobben met een spons of tandenborstel, vervolgens afspoelen en drogen. Als alternatief voor citroensap kun je ook witte azijn gebruiken.
  • Citroenzuur: giet 150 gram citroenzuur in een sprayflacon van 1 liter en vul de rest met warm water om het op te lossen. Vervolgens moet je het mengsel gebruiken en 15 minuten of langer laten inwerken alvorens het af te spoelen en te drogen.
  • Bleekmiddel: in de ernstigste gevallen is puur bleekmiddel de beste oplossing. Neem een oude kwast en giet het bleekmiddel op de afdichtingen (in dit geval, zoals in alle andere zojuist genoemde gevallen, moet je er altijd aan denken rubber handschoenen te dragen), gebruik vervolgens de kwast om het goed te verdelen over alle aangetaste plaatsen. Laat het een paar uur (of zelfs de hele nacht) inwerken. Nog beter is het om een oude lap te impregneren met bleekwater en direct in contact te laten komen met de afdichtingen. Veeg na de nodige tijd, indien nodig, al het vuil weg met een kwast of een oude tandenborstel en spoel het daarna grondig af.

Denk eraan een mondkapje te dragen en de kamer goed te ventileren terwijl je deze reiniging uitvoert.

Advertisement