Zeg vaarwel tegen muggen: probeer deze doe-het-zelf middelen om de vervelende insecten te verdrijven

door Natasja

13 Juni 2021

Zeg vaarwel tegen muggen: probeer deze doe-het-zelf middelen om de vervelende insecten te verdrijven
Advertisement

Muggen zijn die vervelende insecten waar je elk jaar mee te maken krijgt zodra de temperaturen weer stijgen. Met de komst van de zomer zul je de ramen steeds vaker openhouden, en soms is het gebruik van muskietennetten niet voldoende om te voorkomen dat muggen je huis binnendringen.

Er zijn een aantal natuurlijke middelen die je kunt proberen om deze insecten weg te houden zonder chemische producten te gebruiken die schadelijk zijn voor je gezondheid. Door gebruik te maken van sterke geuren waar ze totaal niet van houden, kun je het binnendringen van muggen in huis tegengaan. Het enige wat je hoeft te doen is de verschillende middelen op de toegangspunten te plaatsen, zoals op vensterbanken.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Ui en kruidnagel: naast schijfjes citrusvruchten kan de scherpe geur van ui, in combinatie met de intense geur van kruidnagel, helpen muggen weg te houden. Het enige wat je hoeft te doen is een paar kruidnagels in een halve gesneden ui steken en deze vervolgens op een klein schoteltje leggen.
  •     De koffiedik-truc: neem wat volledig droog koffiedik en leg het op een schoteltje. Doe er een paar druppels vloeibare aanmaakvloeistof bij (als je er te veel bij doet, brandt het te snel) en steek het aan met een lucifer. Zodra de vloeistof is opgebrand en het koffiedik begint te roken, moet het vuur worden gesmoord door er een vochtige doek overheen te leggen. Het koffiedik moet langzaam blijven roken: het is de geur die het produceert die muggen en andere insecten zal afweren.
  •     Een mooie geurkaars: doe schijfjes citroen of limoen in een glazen pot samen met takjes rozemarijn en een paar druppels citronella etherische olie, voeg water toe tot bijna aan de rand en zet er een drijvende kaars op. Het is ideaal op de tafel bij lunches en diners in de open lucht!
  •     Planten om rond het huis of op vensterbanken te zetten: citroenmelisse, munt, lavendel, salie, rozemarijn en citroengras zijn winterharde planten, gemakkelijk te verzorgen, groeien snel en kunnen ook de tuin in een mum van tijd verfraaien. Met als bijkomend voordeel dat ze geuren hebben waar muggen een hekel aan hebben, maar die geliefd zijn bij bijen en vlinders! Knoflookplanten kunnen in dit opzicht ook helpen.

Ken je nog andere nuttige middelen?

Advertisement