Hou het toilet schoon en hygiënisch met deze eenvoudig te bereiden doe-het-zelftabeletten

door Natasja

07 Juni 2021

Hou het toilet schoon en hygiënisch met deze eenvoudig te bereiden doe-het-zelftabeletten
Advertisement

De badkamer is de ruimte die, meer dan enige andere ruimte in huis, een echte uitdaging vormt op het gebied van schoonmaken: het is een vochtige omgeving, waar bacteriën zich vermenigvuldigen en zich gemakkelijk schimmel kan vormen. Vooral het toilet moet voortdurend schoon en hygiënisch worden gehouden. Er zijn veel schoonmaakmiddelen te koop en veel producten om thuis klaar te maken om het toilet schoon te maken, en je kunt zelfs heel handige reinigingstabletten zelf klaarmaken om het toilet met heel weinig moeite schoon, hygiënisch en geurig te houden.

Gooi een tablet in het toilet wanneer het nodig is, en het zal beginnen op te lossen, waarbij een lekkere ruikende geur vrijkomt. Lees verder en ontdek hoe je ze kunt maken.

Advertisement
snappygoat, pxhere

snappygoat, pxhere

Alles wat je nodig hebt is:

  •     200 gram baking soda
  •     50 gram citroenzuur. Als je geen citroenzuur hebt, kun je het ook vervangen door het sap van twee citroenen, maar dat is minder effectief.
  •     een theelepel afwasmiddel
  •     etherische olie (bij voorkeur een geur dat past bij de citrusgeur, zoals lavendel, munt of eucalyptus, of gewoon een etherische olie van citroen)


Je kunt ijsblokbakjes of siliconen bakjes voor gebak en chocolade gebruiken om de tabletten vorm te geven, zodat je vormen kunt kiezen die je mooi vindt. Houd een kom, een lepel en een luchtdicht blik of glazen pot bij de hand.

Hoe maak je doe-het-zelf tabletten voor het toilet:

    1. Meng citroenzuur en baking soda in een kom.
    2. Voeg het wasmiddel en een paar druppels etherische olie toe, en de consistentie wordt een beetje kneedbaar. Als je citroensap hebt gebruikt, heb je al een kneedbare pasta, en het wasmiddel zal het net iets stroperiger maken. Als het te nat aanvoelt, voeg dan telkens een theelepel baking soda toe, tot je de consistentie van nat zand hebt.
    3. Vul de houder met een lepel en druk de pasta goed in elke holte.
    4. Laat minstens 4 uur op een droge plaats drogen en stollen.
    5. Als ze er gemakkelijk uit te halen zijn, doe ze dan in een pot, dat je goed afgesloten in de badkamer bewaart.

Vergeet niet het tablet in het toilet te gooien nadat je klaar bent met schoonmaken, eventueel 's avonds, zodat het 's nachts kan inwerken.

Veel succes!

Advertisement