De meest voorkomende fouten die je moet vermijden zodat je altijd een lekker ruikende badkamer hebt

door Natasja

27 Mei 2021

De meest voorkomende fouten die je moet vermijden zodat je altijd een lekker ruikende badkamer hebt
Advertisement

Het is niet ongebruikelijk vieze geuren in de badkamer te ruiken: vooral het toilet kan een zeer onaangename geur verspreiden en naast het camoufleren met een of andere luchtverfrisser (die je ook zelf kunt bereiden met natuurlijke ingrediënten), moet je achter de oorzaak van deze vieze geuren komen of een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om ze te voorkomen.

In feite volstaat het een reeks eenvoudige maatregelen te nemen, die je tot een gewoonte kunt maken wanneer je de badkamer schoonmaakt of ook in het dagelijks leven, en je zult zien dat de vieze geuren in de badkamer sterk verminderen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Leidingen ontsmetten en ontstoppen: het is niet voldoende om alleen het toilet door te spoelen of alles door de afvoer van de wastafel en bidet te laten lopen. Soms moet je ook enkele middelen gebruiken om verstoppingen te verhelpen die de hoofdoorzaak zijn van vieze geuren. Zorg dus voor een ontstopper, of gebruik de verschillende huismiddeltjes van kokend water, azijn en baking soda om de leidingen vrij te maken. Het is ook zeer nuttig om elke avond voor het slapen gaan een paar druppels bleekwater in het toilet te gieten: zo vermijd je dat er zich vuil op de bodem en aan de oppervlakte van het water ophoopt, wat vaak vieze geuren veroorzaakt.
  •     Ventileren: open elke dag, ook in de winter, de ramen van de badkamer gedurende 20-30 minuten, zodat de lucht kan verversen. Als er geen ramen in de badkamer zijn, zet dan altijd de ventilator aan als je gaat douchen of de wastafel gebruikt, en houd de deur open als je in een aangrenzende kamer lucht ververst met de ramen open.
  •     Vochtigheid vermijden: ventileren dient juist om te voorkomen dat zich op verschillende oppervlakken vocht ophoopt, dat vervolgens gemakkelijk schimmel wordt. Dus droog alles na het wassen, gebruik een trekker op de douchewanden of rond de badkuip om het water te verwijderen na het douchen, en indien mogelijk droog ook alle oppervlakken voor het slapen gaan na gebruik.
  •     Controleer het waterpeil in het toilet: als het laag staat, kunt je sterke geuren ruiken, en meestal betekent weinig water in het toilet een probleem in de ontluchtingspijp, die verstopt kan zijn.
  •     De toiletafvoer schoonmaken: naast wat we in het eerste punt hebben gezegd, moet je er altijd voor zorgen dat je (minstens eenmaal per week) elk voorwerp verwijdert dat net onder de monding van de afvoer is blijven steken. Vooral haar en zeepresten.


Het is de moeite waard om deze eenvoudige tips te onthouden om een schoon ruikende badkamer te hebben!

Advertisement