Schoonmaken op moeilijke plekken? Gebruik deze trucs om o.a. onder de koelkast te komen

door Natasja

19 Juni 2021

Schoonmaken op moeilijke plekken? Gebruik deze trucs om o.a. onder de koelkast te komen
Advertisement

Ook al maak je de vloeren regelmatig schoon met bezems, stofzuigers, er zijn altijd plaatsen waar vuil blijft liggen dat moeilijk te bereiken is. In de keuken kan een dergelijke ruimte het gedeelte van de vloer onder de koelkast zijn, wanneer deze niet is ingebouwd.

Evenzo zijn alle zware meubels die op poten steunen (kledingkasten, ladekasten) en soms zelfs sommige bedmodellen, niet altijd voldoende van de vloer verheven om er een bezem of stofzuiger onder te kunnen steken, zodat het gebeurt dat vuil, stof en eventuele pluisjes ongestoord ophopen. Naast een kwestie van hygiëne is het reinigen van deze ruimtes in het geval van de koelkast ook nuttig om de goede werking ervan te garanderen. Dus laten we eens kijken welke trucs je kunnen helpen deze moeilijke plekken schoon te maken.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Als er ruimte is aan de zijkant van de koelkast, of als je onder het bed of een kast moet schoonmaken dat te laag is om er met een bezem of stofzuiger bij te kunnen, gebruik dan een föhn: leg wat natte doeken aan één kant van de koelkast/kast, ga dan aan de andere kant staan en gebruik de föhn zo dat de lucht op de doeken wordt gericht. Op die manier zal het stof en vuil zich verzamelen en worden opgevangen door de doeken, waardoor het vuil gemakkelijker te verwijderen is.
  • Oude panty: neem een willekeurige bezemsteel, bedek hem met een van die oude, beschadigde panty's die je niet meer kan dragen, knoop het goed vast, en steek de stok vervolgens onder de koelkast. Al het stof en de pluisjes zullen aan de panty blijven kleven, en je kunt het vuil er gemakkelijk afkrijgen. 
  • Hetzelfde kan worden gedaan met elektrostatische doeken, of misschien die van microvezel, maar je zult ze op hun plaats moeten houden met behulp van een elastiekje of bandje. Steek de stok vervolgens onder de meubels, waar stof en vuil zich ophopen.
  • Een oud laken: dit komt zeer goed van pas, ook onder grotere meubelstukken zoals bedden of kledingkasten en ladekasten. Omwikkel de stok met het laken, zodat een zo groot mogelijke lengte wordt bedekt, maar zonder een te dikke bundel te maken die niet onder apparaten of meubels kan komen. Als er nog flappen over zijn die tegen de grond schuren, is dat geen probleem. Haal met de stok het vuil naar buiten, waar je het met een bezem of stofzuiger kunt opvegen of opzuigen. Je kunt ook oude handdoeken gebruiken als die dun genoeg zijn.

Veel makkelijker zo, vind je ook niet?

Advertisement