Geef je huis een nieuwe look zonder al te veel geld uit te geven: wij vertellen je welke aanpassingen je het beste kunt toepassen

door Natasja

02 Juni 2021

Geef je huis een nieuwe look zonder al te veel geld uit te geven: wij vertellen je welke aanpassingen je het beste kunt toepassen
Advertisement

Er zijn voorwerpen en ruimtes die, hoewel ze nog in tact zijn, na verloop van tijd hun oorspronkelijke charme lijken te verliezen en alledaags en saai worden. Huishoudelijke apparaten, inrichtingsaccessoires en de kamers zelf kunnen worden vernieuwd met een een aantal gerichte ingrepen, die bestaan uit eenvoudige decoraties of versieringen aanbrengen die zeker goedkoper zijn dan het vervangen van hele meubelstukken of de tussenkomst van schilders en andere vakmannen.

Kijk eens naar de onderstaande ideeën, misschien vind je de juiste tips die kan helpen om een kamer in je huis er mooier en interessanter uit te laten zien.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Het is waar dat volledig witte muren de standaardkeuze zijn waarmee je bijna eigenlijk altijd goed zit, maar soms kunnen ze kamers ook een onaangename sfeer geven. Waarom zoek je dan niet een kleur die bij de inrichting van het huis past, waarmee alleen het middelste of onderste derde deel van de muren kan worden geverfd? Het is ook een optische truc die helpt om de muren groter te laten lijken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Alle grote huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, diepvriezers, wasmachines of drogers kunnen lang blijven werken, maar misschien raakt hun afwerking een beetje beschadigd, of is het ontwerp niet zo mooi en gaan ze na een tijdje vervelen. Dus waarom versieren je ze niet met washitape? Kleurrijke tape kan ze met eenvoudige geometrische patronen een hele nieuwe look geven!

Pinterest

Pinterest

Ook vloerkleden op de juiste manier neerleggen draagt ertoe bij dat een kamer harmonieuzer en ruimer lijkt, hier op de foto kun je zien hoe ze in de slaapkamers moeten worden neergelegd.

Pinterest

Pinterest

Als de kamer klein is, helpt een spiegel om de kamer ruimer te doen lijken, en als er geen vrij wandoppervlak is, kunnen ze ook in de deuren worden geplaatst. In de slaapkamer zijn ze erg handig om je zelf in de kast te spiegelen.

Pinterest

Pinterest

Ook over het hoofd geziene details zoals ventilatieroosters kunnen ertoe bijdragen dat een kamer er ouderwerts of slordig uitziet. Waarom zou je ze niet vervangen door mooiere ontwerpen?

Advertisement
Pinterest

Pinterest

... Of verf ze eventueel in een (meestal donkerdere) kleur, zodat ze er wat stijlvoller uitzien.

Pinterest

Pinterest

Een ander element dat vaak over het hoofd wordt gezien is dat van de gordijnen: het zijn niet alleen functionele objecten voor privacy en bescherming tegen zonlicht, maar ze kunnen ook een grote bijdrage leveren aan de decoratie van een kamer, of juist het uiterlijk ervan verpesten als ze niet zo mooi zijn. Plaats ze altijd zo hoog mogelijk om de muren slanker te doen lijken, en kies stokken en gordijnen die bij de stijl van de kamer passen. Een idee om de kamer te verlevendigen met elegante details is een gordijn dat op een bijzondere manier is bewerkt, zoals dit geweven exemplaar.

 

 

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ook de koorden waarmee ze worden vast gehouden kunnen verbeterd worden: touwen, metalen haken, of zelfs gewoon houten kralenkettingen kunnen een kleine uitgave zijn die de eenvoudigste gordijnen een stuk mooier maakt.

Pinterest

Pinterest

En als je uitgekeken bent op je oude gordijnen, of je hebt effen witte gordijnen maar je wilt ze wat opfleuren, dan kun je ze onderdompelen in een teil met textielkleurstoffen, waarbij je alleen de onderkant kleurt, eventueel met een schaduweffect.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een andere oplossing die kan helpen om het uiterlijk van een kamer te verbeteren zonder dure stukken te moeten vervangen, is het verven van de vloertegels (of wandtegels in de keuken of de badkamer): er bestaan namelijk zowel verven als lijmen en folies die precies voor dit doel dienen.

Hoe zou jij je huis willen verbeteren?

Advertisement