WD-40: ontdek alle manieren waarop je dit superveelzijdige product thuis kunt gebruiken

door Natasja

30 Mei 2021

WD-40: ontdek alle manieren waarop je dit superveelzijdige product thuis kunt gebruiken
Advertisement

WD-40 is het acroniem dat een van de meest bekende multifunctionele producten aanduidt, vooral bekend bij iedereen die zich met mechanisch werk bezighoudt: het is namelijk een zeer bekend smeermiddel en corrosiepreventiespray dat wordt gebruikt om motoren te repareren en voor vele onderhoudswerkzaamheden. Door zijn samenstelling is het een ideaal product om metaal te beschermen tegen roest en corrosie, het heeft een dun rietje om het product eenvoudig in verstopte delen van motoren en tandwielen te spuiten, en het verwijdert en beschermt elk oppervlak tegen vocht.

Het "verwijdert zelfs vet-, teer- en lijmvlekken van alle niet-poreuze oppervlakken", zoals ook door de fabrikant wordt gespecificeerd. Deze veelzijdigheid maakt het ook geschikt voor een aantal andere toepassingen die erg handig zijn in huis, ook voor degenen die zich niet bezighouden met onderhoud of motoren: ga na bij welke schoonmaakwerkzaamheden je het zou kunnen gebruiken en hoeveel kleine ongemakken het kan helpen oplossen.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  •  Voor een wijnvlek op het tapijt: WD-40 smeermiddel kan wijnvlekken uit het tapijt verwijderen. Indien je echter bang bent de kleuren aan te tasten, probeer deze schuim dan eerst op een hoekje van het tapijt.
  •     Om het glas van de douche te laten glanzen: wanneer er sporen van vuil, zeep en kalk op het glas van de douchebox achterblijft, maak het dan met een beetje van deze spray schoon, laat het even inwerken (ook om de dampen niet in te ademen) en veeg het vervolgens af met een doek, waarbij je het glas goed afspoelt en droogt.
  •     Sommige mensen spuiten een heel dun laagje op een paar oude schoenen om ze in de winter waterdicht te maken.
  •     Graffiti op de muur? Probeer het te verwijderen met WD-40!
  •     Het smeermiddel kan ook lichte krassen op de auto verhullen.
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  •  Om vuil van het toilet te verwijderen: een kleine hoeveelheid van dit product, gespoten op de hardnekkigste vlekken, kan het vuil zeer doeltreffend oplossen.
  •     Als je leer of leren voorwerpen (oude riemen, werkhandschoenen of donkere leren schoenen) die erg verhard zijn, zachter wilt maken, kan een beetje van dit smeermiddel van pas komen.
  •     Als de rits niet goed glijdt, wat is er dan beter dan zo'n effectief smeermiddel?
  •     Als je een klein wespennest hebt opgemerkt, kun je er een beetje WD-40 op spuiten. Zorg ervoor dat je dit doet op een tijdstip waarop de wespen het minst actief zijn, namelijk 's nachts, en draag altijd geschikte bescherming en houd kinderen en huisdieren uit de buurt. Let er ook op dat het om wespen gaat en niet om bijen: in het laatste geval moet de bijenkorf worden gered, en de beste manier is op zoek te gaan naar plaatselijke imkers die je kunnen helpen door de bijenkorf mee te nemen.


Heb je wel eens deze beroemde smeerolie op een van deze manieren gebruikt?

Advertisement