Kunststof tuinstoelen en -tafels: met deze eenvoudige trucs zien ze er weer zo goed als nieuw uit

door Natasja

30 April 2021

Kunststof tuinstoelen en -tafels: met deze eenvoudige trucs zien ze er weer zo goed als nieuw uit
Advertisement

Wanneer de temperaturen milder worden, heb je vast zin om meer tijd buiten door te brengen, op het balkon, het terras of in de tuin, maar soms kan het zijn dat wanneer je op de stoelen wil gaan zitten, je merkt dat ze vuil zijn, en is alleen een doekje erover niet genoeg. Na verloop van tijd raken dit soort meubels namelijk bedekt met vlekken en kringen, te wijten aan slechte weersomstandigheden, aan hardnekkig vuil, maar soms ook aan de vorming van schimmel.

Om stoelen en tafels, maar ook ligstoelen of elk ander stuk kunststof meubilair in de tuin er weer als nieuw uit te laten zien, hoef je alleen maar enkele eenvoudige doe-het-zelf methodes toe te passen met ingrediënten die altijd van pas komen bij het schoonmaken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Als de tafel en stoelen niet heel erg vies zijn, wanneer het echt alleen maar modder of vuil is dat geen duidelijke sporen heeft achtergelaten, is Marseillezeep genoeg, deze zeep is in staat te ontvetten en te reinigen zonder te agressief te zijn op oppervlakken. Maak dus een teil klaar met water en zeep, gebruik een doek of spons en houd de waterslang klaar om alles af te spoelen.
  •  Als je zwarte vlekken of gelige kringen wilt verwijderen die onmogelijk te verwijderen lijken, maak dan een pasta van water en baking soda, dik genoeg om op de te reinigen zones te smeren. Gebruik een tandenborstel om het op de plekken met vlekken te wrijven en laat het een half uur of zelfs een uur zitten voordat je het afspoelt. Baking soda is licht schurend, dus het is het beste om het alleen op vlekken te gebruiken, anders wordt het hele oppervlak poreuzer en zal het sneller weer vuil worden.
  • Azijn helpt ook erg goed: je kunt een paar eetlepels azijn verdunnen in een liter heet water, een doek bevochtigen met deze oplossing en hiermee over de meubels gaan om ze te ontvetten en te laten glanzen. Op soortgelijke wijze kun je citroenzuur gebruiken: je hebt 100 gram nodig, verdund in 1 liter water.
  • Je kunt ook citroensap gebruiken: pers een citroen uit in een liter water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe, meng alles goed in een spuitfles en je hebt een middel om de tuinmeubels weer wit te maken en lekker fris te laten ruiken.


In heel weinig tijd zijn de tuinmeubels weer als nieuw!

Advertisement