Handige trucs om eenvoudig veel vervelende schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren

door Natasja

02 Mei 2021

Handige trucs om eenvoudig veel vervelende schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren
Advertisement

Schoonmaken is een taak waaraan je je niet kunt onttrekken, en al kun je sommige dingen vrij snel doen, er zijn bepaalde voorwerpen en moeilijke oppervlakken die je eigenlijk gewoon nooit wilt schoonmaken maar er komt een moment dat je er niet onderuit kunt.

Wie met computers werkt, weet bijvoorbeeld dat je het toetsenbord altijd schoon moeten houden, ook om de goede werking ervan te garanderen, maar het is niet eenvoudig om doeltreffend bij de ruimtes tussen de toetsen te komen. Soms denk je dat je niet het juiste schoonmaakmiddel hebt om het gasfornuis schoon te maken of om de binnenkant van de wasmachine schoon te maken die vieze geurtjes afgeeft. In deze en vele andere gevallen is het goed te weten dat er nuttige en doeltreffende middelen zijn die je kunt gebruiken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

  •  Gebruik een kledingstomer: deze apparaten kunnen op een aantal andere manieren worden gebruikt dan alleen om kreuken uit het wasgoed te verwijderen. Als je bijvoorbeeld ijs uit de koelkast of de vriezer moet verwijderen, kun je ze in plaats van een föhn gebruiken. Maar ze helpen ook bij het ontvetten van vieze oven, het schoonmaken van ramen en spiegels, en ze worden ook gebruikt om af te stoffen, waarbij het vuil met doeken wordt opgenomen.
  •  Zitten er vlekken op de muren? Probeer er eens met een tennisbal over te wrijven: heel vaak lukt het om de verschillende strepen uit te wissen.
  •  Als je horren snel wilt schoonmaken, haal er dan een kledingroller over!
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Vaatwastabletten: ze zijn niet alleen bedoeld om de vaatwasser schoon te maken terwijl het de afwas doet. Ze ontvetten op doeltreffende wijze vuil en helpen verstoppingen in de leidingen te voorkomen, ook wanneer ze in water in de gootsteen zijn opgelost. Ze kunnen ook in de wasmachine worden gebruikt, zoals je dat doet als je met azijn wilt wassen. Opgelost in heet water worden ze een perfecte kookplaatreiniger.
  • Om ervoor te zorgen dat het vegen met bezem en blik het vuil en de stof echt op het blik doet belanden, moet je de rubberen band met duct tape afplakken wanneer het beschadigd is en niet meer scherp is, of ook wanneer het los zit.

 

Pinterest

Pinterest

  •  Om computertoetsenborden schoon te maken: in plaats van doekjes tussen de toetsen te steken, kun je de dop van een knijpfles van een of andere saus, die met een tuit, over het mondstuk van de stofzuigerslang plaatsen. Met deze truc maak je er een accessoire van precies de goede maat van die precies tussen de toetsen past.
  •  Om tapijten te ontdoen van haren kun je een raamtrekker gebruiken, wanneer je geen tijd hebt om de stofzuiger te pakken.
  •  Vergeet niet dat je ook: zeepbakjes, sommige soorten kinderspeelgoed, plastic lampenkappen en soms zelfs bepaalde soorten koelkastplanken in de vaatwasser kunt doen.


Schoonmaken met bepaalde trucs is veel minder vermoeiend!

Advertisement