Wil je met één gebaar de hele badkamer lekker laten ruiken? Dat kan met een rol toiletpapier

door Natasja

13 Mei 2021

Wil je met één gebaar de hele badkamer lekker laten ruiken? Dat kan met een rol toiletpapier
Advertisement

Van alle kamers in huis is de badkamer misschien wel de ruimte waar het het prettigst is om een aangename geur te ruiken. De basisvoorwaarde om dit resultaat te bereiken is zeker het regelmatig schoonmaken van de verschillende oppervlakken en het luchten van de omgeving, zodat je vuil verwijdert en schimmelvorming vermijdt. Het is ook heel erg belangrijk om de handdoeken en badjassen die je in de badkamer bewaart vaak te vervangen, en vervolgens kunnen sommige planten zoals varens, klimop, pothos en andere planten helpen om de lucht te zuiveren. 

Maar wat te doen we als je een aangename geur wilt toevoegen? Je hoeft niet per se luchtverfrissers te kopen, en als je niet te veel tijd wilt besteden aan het bereiden van potpourri of doe-het-zelf geurtabletten, kan een rol toiletpapier al genoeg zijn.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Het is een heel eenvoudig idee, en aangezien er in badkamers nooit een tekort is aan rollen toiletpapier, hoef je niet eens te denken aan een handige plek om een gekochte of zelfgemaakte luchtverfrisser te plaatsen.

Het enige wat je hoeft te doen, is een favoriete essentiële olie kiezen en een paar druppels daarvan op de toiletrol te doen. Niet op de vellen toiletpapier, maar gewoon in de kartonnen koker die in het midden van de rol zelf zit.

Je hoeft er alleen maar 5 of 6 druppels op te doen, te wachten tot het karton geïmpregneerd is, en voilà: telkens wanneer iemand het rolletje oppakt, of wanneer het op de rolhouder wordt bewogen, komt er een aangenaam geur vrij. Om het effect te versterken, kun je, als je andere rollen toiletpapier in de badkamer hebt klaarliggen, de handeling ook daarop herhalen, en in elk geval, als het lijkt dat de geur vervaagt, er nog een paar druppels op doen.

De meest geschikte aroma's zijn die met een frisse geur, zoals lavendel, eucalyptus, munt of tea tree: al deze aroma's hebben dan ook verschillende heilzame en verzachtende eigenschappen die kunnen bijdragen tot je welzijn. Je kunt ze mengen, of misschien voor aroma's kiezen die meer geschikt lijken voor het huidige seizoen, of kiezen voor de kruidige en persistente geur van kaneel of kruidnagel... Kortom, het is een hele eenvoudige, goedkope en personaliseerbare manier, kies de geur die je maar wilt!

Advertisement