Laat de ramen glanzen met deze eenvoudige goedkope huismiddeltjes

door Natasja

28 Maart 2021

Laat de ramen glanzen met deze eenvoudige goedkope huismiddeltjes
Advertisement

Alle ramen en glazen panelen wassen is een van de schoonmaakwerkzaamheden die je regelmatig moet uitvoeren. In feite zijn dit oppervlakken die, zodra zij weer glanzen, onmiddellijk een indruk van orde en netheid geven, ook in ruimtes die misschien niet bepaald brandschoon zijn.

Vooral na dagen van slecht weer, wanneer waterdruppels zichtbare sporen op het glas achterlaten, of nadat je ze een lange tijd niet schoongemaakt hebt en de panelen sporen van vingerafdrukken vertonen, wordt het tijd om de ramen te wassen. Om dit te doen kun je, naast uiteraard specifieke producten te kopen, effectief gebruik maken van enkele zelfgemaakte methodes met ingrediënten die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  •    Met gedenatureerde alcohol: dit is een van de beste middelen wanneer het glas erg vuil is en het nodig is om zichtbare minerale afzettingen te verwijderen. Verdun 100 ml azijn in 250 ml warm water. Als de situatie nogal "ernstig" is, voeg dan 100 ml witte azijn toe. Wrijf de oplossing op het glas met een microvezeldoek. Als je een spuitfles wilt gebruiken en het glas erg vuil is, kun je het product rechtstreeks op het glas spuiten, anders kan je het beter eerst op de doek spuiten.
  •     Met Marseille zeep: een delicaat en geparfumeerd middel. Los een klein handjevol op in een kom met zeer heet water, en ga er vervolgens met een spons of microvezeldoek mee over het glas. Gebruik een andere doek met warm water om het af te spoelen, en een derde (ook eventueel suède) om het goed te drogen.
  •     Op dezelfde manier als gedenatureerde alcohol kun je ook azijn gebruiken: het advies is altijd om het eerst op de doek te spuiten, om druppelen tijdens te voorkomen. Verdun 100 ml in 250 (of zelfs 300) ml heet water, en indien je de sterke geur van azijn wilt vermijden, voeg dan een paar druppels etherische olie toe.

Vergeet niet onmiddellijk na het afspoelen af te drogen, om te voorkomen dat de kalkresten je werk verpesten, en je kan met de doek beter geen cirkelvormige bewegingen maken. Let vooral op de hoeken van de ramen, bij de kozijnen, waar zich het meeste vuil ophoopt: het is beter de doek meerdere keren uit te spoelen dan het vuil te verspreiden.


Succes ermee!

Advertisement