Als je het belangrijk vindt dat je wasmachine in goede staat verkeert, ontdek dan enkele tips om hem zo goed mogelijk te gebruiken

door Natasja

28 Maart 2021

Als je het belangrijk vindt dat je wasmachine in goede staat verkeert, ontdek dan enkele tips om hem zo goed mogelijk te gebruiken
Advertisement

De wasmachine is een van de huishoudelijke apparaten die het meest wordt belast: je gebruikt hem vaak, hij komt in aanraking met veel verschillende soorten vuil en een grote hoeveelheid water, en hij wordt blootgesteld aan een aanzienlijke mechanische belasting.

Je moet hem dan ook goed onderhouden, om te voorkomen dat storingen leiden tot hoge reparatiekosten of, in het ergste geval, tot de vervanging van een essentieel onderdeel in huis, wat je over het algemeen vrij veel geld zal kosten.

Bij het dagelijks gebruik van de wasmachine moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren die je zullen helpen hem langer in uitstekende staat te houden.

Advertisement
Als je het belangrijk vindt dat je wasmachine in goede staat verkeert, ontdek dan enkele tips om hem zo goed mogelijk te gebruiken - 1
  •       Gebruik niet te veel wasmiddel: soms denkt men dat meer zeep in de bakje betekent dat de was schoner wordt. Dit is niet waar: het wasmiddel hoopt zich op tussen de vezels van de stof, waardoor deze minder zacht wordt, maar bovenal loop je het risico dat er te veel schuim ontstaat dat de afvoer kan verstoppen. En te veel product kan al het kanaal van het bakje verstoppen, waardoor het wasmiddel de trommel niet kan bereiken.
  •     Wees voorzichtig bij het installeren: de wasmachine moet perfect waterpas staan. Nog meer dan koelkasten en diepvriezers kan dit apparaat, indien gekanteld, veel nadeel ondervinden bij het wassen, vooral bij het centrifugeren.
  •     Zorg ervoor dat je altijd alle zakken van de kleding leegmaakt: kleine voorwerpen kunnen in de buurt van de trommel blijven steken en schade veroorzaken. Als je kleding moet wassen waarvan kleine voorwerpen kunnen losraken, gebruik dan netzakken.
  •     Gebruik geen hard water: water met een hoog kalkgehalte zal de leidingen beschadigen. Dus als het water hard is, denk er dan aan om vaker anti-kalkproducten te gebruiken en net een beetje extra wasmiddel toe te voegen.
  •     Reinig ook de wasmachine: als je vieze geurtjes ruikt, moet je controleren of er schimmel in de trommel, de deurafdichting of het wasmiddelbakje zit, en moet je deze grondig wassen.
Advertisement
Als je het belangrijk vindt dat je wasmachine in goede staat verkeert, ontdek dan enkele tips om hem zo goed mogelijk te gebruiken - 2
  •     Stop niet teveel was in de trommel: je kan hem het beste belasten tot maximaal 80% van zijn capaciteit. Niet alleen zal de wasmachine niet te veel worden belast, vooral tijdens het centrifugeren, maar ook zal het wasgoed schoner en minder gekreukt zijn.
  •     Maak het filter schoon: iedereen weet dat het filter schoongemaakt moet worden, maar je stelt het maar al te vaak uit. Vergeet dus niet het filter er uit te halen, het van alle vuil te ontdoen, het schoon te maken en ook de behuizing te ontdoen van al het vuil.
  •     Gebruik de juiste wasmiddelen: Er zijn wasmiddelen die speciaal voor de handwas zijn en niet in de wasmachine mogen worden gebruikt. Vaak kunnen ze zelfs een overmaat aan schuim veroorzaken dat kan leiden tot vrij ernstige schade.


Dit zijn maar een paar eenvoudige maatregelen die de moeite waard zijn om te onthouden!

Advertisement