Vochtige doekjes in de wasmachine: een eenvoudige en doeltreffende truc voor een perfecte was

door Natasja

21 Maart 2021

Vochtige doekjes in de wasmachine: een eenvoudige en doeltreffende truc voor een perfecte was
Advertisement

De was doen is een huishoudelijke taak die elke week veel tijd in beslag neemt, en als je dieren in huis hebt moet je heel veel extra dingen wassen. Als je honden en katten hebt, moet je veel vaker kleren en dekens wassen. Deze stoffen zitten namelijk altijd vol met haren, naast de pluisjes die zich tijdens het wassen vormen, en er zijn kleren die, hoe vaak ze ook worden gewassen, altijd wat haren in het weefsel van de stof hebben vastzitten.

Als je dit probleem aanzienlijk wilt verminderen, is er een heel eenvoudige en vrij goedkope doe-het-zelf-truc, waarvoor je alleen vochtige doekjes nodig hebt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Vochtige doekjes zijn een uitstekende hulpmiddel om haren en pluizen uit je wasgoed te verwijderen, zodat je geen kleren of dekens meer hebt die er na het wassen nog vol mee zitten. Een systeem dat haren en pluizen al in de trommel van de wasmachine vangt, helpt bovendien te voorkomen dat ze in de leidingen en vervolgens in het filter van het apparaat terechtkomen, wat zeker bijdraagt tot een aanzienlijke verlenging van de levensduur ervan en het te zijner tijd ook gemakkelijker maakt om het schoon te maken.

Je hoeft er slechts één of twee (zelfs drie als je veel was hebt en er veel haren op de kleding zitten) tussen de was te doen die je in de trommel stopt, en je kunt gewoon de was doen. Alle fijne pluisjes en het meer voor de hand liggende vuil zullen eerder aan de doekjes blijven kleven dan aan de kleding of het linnengoed, wat enorm helpt om ze echt schoon te krijgen.

Als alternatief kun je drogervellen gebruiken, ook die sterk genoeg zijn en niet uitelkaar vallen tijdens het wassen, en aangenaam geparfumeerd zijn. Als je niet van de geur van vochtige doekjes houdt, zijn deze vellen een goede vervanger. Anders kun je toch de vochtige doekjes gebruiken (die ook goedkoper zijn) en er een druppel wasverzachter over gieten om de geur met een aangenamere geur te camoufleren.

Zoals je je waarschijnlijk wel voor kan stellen, kan je voor hetzelfde doel geen papieren zakdoekjes (zelfs geen dikke zakdoekjes) gebruiken, die uiteen zouden vallen en de situatie verergeren, en helaas ook restjes stof, die niet op dezelfde manier als de vochtige doekjes dierenharen en haar kunnen opvangen, kunnen niet van pas komen.

Heb je deze huishoudtrucjes al geprobeerd?

Advertisement