Bespaar ruimte in de keuken met 12 slimme ideeën om orde te scheppen in kasten en op planken

door Natasja

08 Maart 2021

Bespaar ruimte in de keuken met 12 slimme ideeën om orde te scheppen in kasten en op planken
Advertisement

Wie vaak kookt, weet dat het van essentieel belang is alle nodige ingrediënten en keukengerei gemakkelijk te kunnen vinden: als je haast hebt om snel iets klaar te maken of als je veel tijd in de keuken moet doorbrengen om de maaltijd voor een belangrijke gelegenheid te bereiden, is het echt vervelend tijd te moeten verspillen aan het zoeken naar het ontbrekende ingrediënt of een andere pan, en waarschijnlijk maak je daardoor nog meer rommel om de spullen te vinden.

Daarom is het belangrijk de voorraadkast en de verschillende keukenkastjes op orde te houden, alles wat nuttig en nodig is en wat vaker wordt gebruikt vooraan te zetten, en te vermijden dat iets op een onstabiele manier wordt geplaatst. Het is in elk huis een andere uitdaging om alle ruimte te benutten en er tegelijk voor te zorgen dat elk voorwerp op de gemakkelijkste manier bereikbaar is, maar er zijn een aantal trucs die eigenlijk overal wel kunnen helpen.

Advertisement

Houders met etiketten

Houders met etiketten

thecreativityexchange.com

Het is vervelend om muesli, meel en vele andere droge voedingsmiddelen in bakjes te moeten doen zodra je thuiskomt nadat je boodschappen hebt gedaan, maar door de juiste potjes en bakjes te gebruiken, wordt de schapruimte beter benut en ziet het er ook nog eens veel mooier uit.

Advertisement

Manden

Manden

everything-emmy.com

Gebruik voor de lagere planken of zelfs eronder manden: hierin kunnen bakblikken, vormen en deksels worden opgeborgen zonder dat ze allemaal op de planken worden gestapeld. Voor de ruimte boven in de kasten kun je beter dozen met deksels gebruiken.

Tijdschriftenhouders

Tijdschriftenhouders

buzzfeed.com

Deze metalen houders voor o.a. tijdschriften zijn superhandig voor uien, aardappelen en andere groenten die niet in de koelkast hoeven.

Geperforeerde panelen

Geperforeerde panelen

eclecticrecipes.com

Ze zijn een redder in nood in elke ruimte, zodat je handig gebruik kunt maken van delen van vrije muren zonder rommel te maken, en je kunt ze verven in kleuren die bij je inrichting passen om ze nog mooier te maken.

De deuren

De deuren

cagedesigngroup.com

De binnenkant van kastdeuren of voorraadkastnis zijn andere ruimtes die moeten worden benut, en een snelle en goedkope manier om dit te doen is met hangende opbergers.

Advertisement

Metalen manden

Metalen manden

jillianharris.com

In plaats van gesloten lades en manden kunnen sommige producten in metalen manden worden opgeborgen. In dit geval worden de manden gebruikt in plaats van lades in een open kastje.

Mini schappen

Mini schappen

hgtv.com

Kleine potjes en flessen vinden een plaatsje in kleine rekjes die aan de wand of aan de deurtjes van het meubel worden geplaatst, zodat de planken vrij zijn voor omvangrijker voorwerpen.

Advertisement

Bakjes aan de muur

Bakjes aan de muur

makebakecelebrate.blogspot.com

Heb je veel producten in zakken? Plaats ze net zoals kranten en tijdschriften, doe ze in een bakje dat aan de muur wordt bevestigd zoals op de foto.

Draaiend dienblad

Draaiend dienblad

housebeautiful.com

Met zo'n tip, zal het gemakkelijk zijn om dingen te vinden die in de hoeken van de planken staan.

Advertisement

Uittrekbare laden

Uittrekbare laden

onehundreddays.us

Als de ruimte beperkt is, is het moeilijk te voorkomen dat op elke plank dingen worden opgestapeld, maar om te vermijden dat het een rommeltje wordt terwijl je naar een product aan het zoeken bent, is deze oplossing perfect.

Producten in blik

Producten in blik

pbjstories.com

Met tijdschriftenhouders of iets dergelijks (ook zelfgemaakt) kun je de blikken bij elkaar zetten, veel gemakkelijker dan wanneer je ze op elkaar stapelt.

Advertisement

Metalen opbergmanden onder de planken

Metalen opbergmanden onder de planken

hgtv.com


Om de ruimte tussen de schappen te benutten, stapel  je meestal voorwerpen op elkaar, maar met deze oplossing is alles eenvoudig bereikbaar.

Zit er ideeën tussen die nuttig voor je zouden kunnen zijn?

Advertisement