Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen

door Natasja

01 Maart 2021

Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen
Advertisement

Plaats maken voor alle voorwerpen en gereedschappen waarmee je je dagelijks omringt is niet gemakkelijk: als er voor elk voorwerp geen plaats is waar het handig kan worden opgeborgen, ontstaat er onvermijdelijk een grote rommel in huis, waardoor het moeilijk wordt om schoon te maken, om snel te vinden wat je nodig hebt en vormt het vooral een belangrijke bron van stress waarmee je vaak niet genoeg rekening houdt.

In plaats van dat elke dag alles moeten opruimen wat er in huis verspreid ligt, waarom bekijk je niet de mogelijkheden van de ruimtes die nog niet ten volle benut zodat je voor alle voorwerpen een plekje kunt vinden? Je hoeft alleen maar de meest geschikte oplossing te vinden voor elk punt en meubelstuk in huis, en tussen de hieronder voorgestelde ideeën vind je wellicht enkele bruikbare oplossingen.

Advertisement

In de kledingkast

In de kledingkast

Pinterest

Kleding in de kledingkasten, maar ook handdoeken en linnengoed in het algemeen betekent vaak dat er hoge stapels ontstaan die vallen als je het gezochte voorwerp eruit moet halen. Om dit te vermijden kan je tussenschotjes plaatsen die de verschillende stapels op elke plank van elkaar scheiden. Ze kunnen gemaakt zijn van metaal of handgemaakt met wat recyclage-ideeën, wat natuurlijk nog beter is!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

In plaats van een lade of doos vol kokers met brillen te bewaren, waarom hang je de brillen niet allemaal op deze manier op? Als je bang bent voor stof, kunnen ze in een kastdeur worden geplaatst. En de kokers in een doos, om in je tas of auto te worden gestopt wanneer je besloten hebt welke bril je wilt neenemen.

Pinterest

Pinterest

Schoenrekken zijn handig, maar als ze niet genoeg zijn, moet je alternatieve oplossingen zoeken. Kijk eens wat een eenvoudig en efficiënt idee, schuine eenvoudige houten "planken" voor schoenen met hakken.

Pinterest

Pinterest

Laarzen kunnen ook veel plaats innemen en passen nooit in schoenenrekken met kantelbare planken. Een perfect idee om ze niet te beschadigen is ze op te hangen met behulp van haken en hangers met klemmen, zoals die voor broeken of ondergoed.

Linnengoed en washoek

Linnengoed en washoek

De beste truc om alle lakensets in huis netjes te houden is ze op te vouwen en in een van de kussenslopen te leggen: zo loopt je niet langer het risico de verschillende delen door elkaar te halen of er enkele te verliezen!

Advertisement
Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 6

Een extra droogrek: als je een ladder hebt, of eventueel telescopische stangen om in de washoek te plaatsen, worden dat de perfecte steunen om alle lange kleren of omvangrijke lakens op te hangen.

In de badkamer

In de badkamer

Onderschat nooit de binnenkant van de deurtjes: met pvc-buizen, tijdschriftenhoudres of andere doe-het-zelf minirekjes kunnen veel verschillende voorwerpen die je vaak in de badkamer laat rondslingeren, worden opgeborgen.

Advertisement
Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 8

Er is weinig voor nodig om een inkeping te maken om tandenborstels in een kastje op te hangen.

Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 9

Magnetische strips: ze besparen veel ruimte voor alle metalen voorwerpen. In de badkamer zijn ze handig voor haarspelden en manicureset, maar je kunt ze ook in de garage gebruiken voor kwasten, boren, schroeven en nog veel meer.

Advertisement

In de keuken

In de keuken

De magneetstrip is ook erg handig in de keuken voor de grotere en vaker gebruikte messen.

Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 11

Om de ruimte op een kastplank rationeel en efficiënt te benutten, helpen uitschuifbare roedes je bij het opruimen van snijplanken, dienbladen, potdeksels of voedselverpakkingen en nog veel meer.

Advertisement
Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 12

Een geperforeerd paneel is een andere veelzijdig hulpmiddel: je kunt het verven en er een nuttig, origineel en mooi uitziend meubelstuk van maken in elke kamer.

Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 13

Een andere manier om uitschuifbare roedes te gebruiken: voor reinigingsmiddelen onder de gootsteen in de keuken of onder de wastafel in de badkamer.

Advertisement
Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 14

Verhoogde planken voor het aanrecht: zo kun je alle te gebruiken ingrediënten bewaren zonder een groot oppervlak in beslag te nemen, en heb je meer bewegingsvrijheid tijdens het koken. Je kan ze ook in meubels gebruiken.

In de andere kamers

In de andere kamers

Een mand onder het bureau om de snoeren te verzamelen die in de stekkerdoos zitten, zonder dat ze over de vloer lopen.

Advertisement
Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 16

Een handige bank gemaakt van een stevige omgekeerde boekenkast is een praktische manier om ruimte te vinden voor o.a. boeken en om extra comfortabele zitplaatsen te bieden.

Vind voor alles een plekje en ruim je huis op met deze 17 briljante oplossingen - 17

Wandschoenrekken zijn handige hulpmiddelen achter deuren en in meubeldeurtjes om alles netjes te houden.

Klaar om orde te scheppen in je huis?

Advertisement